Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Seralar Tam Donanımlı Kuruluyor

Bayburt’ta Seralar Tam Donanımlı Kuruluyor
25 Eylül 2018 09:58
A+
A-

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi” ile Bayburt İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen “Bayburt İli Örtü Altı Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında örtü altı üretimini geliştirmek amacıyla, 2017 ve 2018 yılları içerisinde her biri 144 m2 olan 11 adet, 250 metre kare olan 4 adet olmak üzere toplam 15 adet sera, damlama sulama sistemleri, sulama filtreleri, su ve gübre deposu ve diğer malzemeleriyle beraber kurulumu yapılarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Proje kapsamında çiftçi katkısı ile birlikte toplam 234 bin lira kaynak kullanıldı.

Projeler kapsamında üretime geçen seralar, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Müftüoğlu ve Ziraat Mühendisi Mesut Tosun tarafından ziyaret edildiler.

Vedat Aydoğan şunları söylerdi: “Bayburt’un iklim şartları nedeniyle kısa süren sebze üretim sezonunun, seracılık çalışmaları ile daha uzun süreye yaymayı hedefliyoruz. Seracılığın uygun olduğu yerlerde, bu işten gelir sağlamak isteyen üreticilere farklı kaynaklardan finanse ettiğimiz seraları tam donanımlı olarak kuruyoruz. Bayburt’un doğal kaynaklarını kullanarak, yerel sebze çeşitlerinin de üretildiği seralara yoğun ilgi ve taleple karşılaşıyoruz. Gerek üreticilerin ihtiyaçlarının karşılanması gerekse sağlıklı ve güvenilir gıda arzı talep eden tüketicilerimiz için Bayburt’ta örtü altı üretimini önemsiyoruz.  Kurulumunu yaptığımız seralarda ağırlıklı olarak domates, hıyar, biber, kavun ve karpuz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Seracılarımıza girdi desteği yanında teknik elemanlarımız çiftçilerimize sürekli teknik destek sağlamaktadır.  Seralarda yılda 25 ton domates, 10 ton hıyar, 3 ton kavun-karpuz ve 3 ton biber hasadı yapılması hedeflenmektedir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.