Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Bayburt’ta Şehit Osman Türbelerinin restorasyon çalışmaları tamamlandı

Bayburt’ta Şehit Osman Türbelerinin restorasyon çalışmaları tamamlandı
27 Temmuz 2023 15:38 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2023 15:40
A+
A-

Bayburt’un tarihi mekanlarından olan Şehit Osman Türbeleri, kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen tahribatın ardından Bayburt Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Vali Cüneyt Epcim ve Kültür Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, restorasyonu tamamlanan Şehit Osman Türbesi’nde incelemelerde bulundu.

Şehit Osman Türbelerindeki restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte türbede incelemede bulunan Vali Epcim, yaptığı açıklamada, tarihi ve manevi değeri yüksek olan Şehit Osman Türbesi’nin tahrip edilmesinin tüm Bayburtluları derinden üzdüğünü belirterek, “Türbemizi kimliği belirsiz kişilerin saldırısından sonra hızla restore ettik. Şimdi yeniden eski güzellikte ve ziyarete açık hale getirdik manevi öğelerimizi her daim koruyup gözeteceğiz” dedi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. anadolu yakası bayburt platformu-ist dedi ki:

    şehit osman türbesinin arka kısmındaki,ayetli mezarlıklar içler acısı,o mezarlıkların düzenlenmesi
    bayburt belediyesi mezarlıklar bünyesinde,neden düzenlenmiyor anlamak mümkün değil sn
    belediye bşk duyrulur.slm

  2. Ali Ak dedi ki:

    Muhtemelen vehhabi zihniyetine sahip,her seye sirk diyen dar zihniyetliler yapmistir

  3. Hakan dedi ki:

    Böyle tarihi yerler neden MOBESE ile 24 saat gözetlenmiyor anlamış değilim

    1. gizliolsunreis dedi ki:

      bayburtta var 100 tane bekçi birini bile buralara vermiyorlar arkaş sanki teksas . sonra diyince sen suçlu oluyorsun arkadaş liyakat lazım liyakat