Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Bayburt’ta Şehit Nusret Parkı’nda yıkım işlemleri tamamlandı

Bayburt’ta Şehit Nusret Parkı’nda yıkım işlemleri tamamlandı
4 Ağustos 2020 20:27 | Son Güncellenme: 4 Ağustos 2020 20:29
A+
A-

Bayburt’ta Cumhuriyet Caddesinde bulunan Şehit Nusret Parkı’nda hizmet binası olarak kullanılan binanın yıkımı tamamlandı.

Bayburt Belediyesi’nin hazırladığı proje kapsamında yeni bir vizyona kavuşturulacak olan Şehit Nusret Parkı’nda son olarak hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, yaptığı açıklamada,“Şehrimizde yıllardır hizmet veren özellikle il dışından gelen hemşehrilerimizin yaz aylarında bir araya geldiği Şehit Nusret Parkı’na yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla çalışmalar başlatmıştık. Son olarak 20 yıl önce yapılan ve günümüze kadar hizmet veren binanın yıkımını da gerçekleştirdik. Hazırladığımız proje kapsamında daha modern ve göz dolduracak şekilde düzenleyerek bu parkı halkımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan Şehit Nusret Parkı’nı şehrimizin mevsim koşullarına uygun ağaç ve bitkilerle donatıp oturma grupları ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ” dedi.

Belediye Başkanı Pekmezci ayrıca parka ismini veren ve 1920’de İngilizlerle Rum Patrikhanesi’nin ortak çalışması sonucu haksız bir şekilde asılarak şehit edilen Bayburt Kaymakamı Şehit Nusret Bey’in kitabesinin de parkta uygun bir yere konulacağını bildirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=ujWyNLlUbaM

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Bayburt un estetik güzelliği olan sosyal tesislere her zaman ihtiyacı olmuştur.
    Sn Başkanım;
    her ne kadar parkın alanı küçük olsada, bir nebzede olasa bu eksikliği gederecek bir proje olmasını temenni ediyorum.
    Askeri gazino taafafından ve eski cemiyet tarafından olmak üzere iki taraftan, lazer yansıtmalı olarak, bir taraftan ay diger taraftan yıldız yansıtmalı ışıklandırma yapıla bilir, griş kapılarında da ayrı ışıklı figürler veya , armalı ferforje figürler yapılabilir.
    Gürsel abinin, yıkım yapılması gereken yerler ile ilgili öreilerine katılıyorum, fakat bunlar için merkezi hükümetin desteği gerekir, ayrıca bununla ilgili bazı duyumlar oldu.
    Efendim, yok kamulaştırılacakmışta! eee millet değerinden yüksek fiyat istiyormuş, parasını alan Bayburtu terk edermiş, arkadaşlar burada, maharetli olarak güzel projeler, yerel siyasetce merkezi siyaset yetkilelerine sunulacak projeler ile önlene bilir. Ayrıca bu kendini dev aynasında gören bu düşünceli yetkililer var ise, milletin parasını nasıl yöneteceği , milletin kendi bilceği,
    siz , bu parayı Bayburt ta tutmak için projelerinizi geliştirin bakalım, gidecek olurmu, olmaz mı?

  2. Yagmurcu dedi ki:

    Coruhu görüncr kahroluyoruz.Bildigin cay olmus o azgin nehir!

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu iş makinelerini ,inşallah Çoruh boyunca,mahallelerde,Bedesten ,Ulu cami çevresinde yıkım ve temizlik yaparken de görmeyi nasip eder….AMİN…

  4. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Hayırlı olsun..Yeni inşallah eskisinden daha güzel olacak diye umuyoruz..Projede sıcak bakmadığım,halen ısınamadığım ,iki katlı bir bina var ,mümkünse TEK kat olmalı ,yani hizmet, tesis binası olarak kala bilir diyorum..Ayrıca eski başkanlar döneminde defalarca yazmıştım ,Şehit Nusret çay bahçesini tanıtan bir kitabenin teşhir edilmesidir…Saygılar..