Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta Şair Zihni Kültür Merkezi Binası Boşaltılıyor

Bayburt’ta Şair Zihni Kültür Merkezi Binası Boşaltılıyor
18 Nisan 2021 14:26
A+
A-

Bayburt kent merkezinde yıllardır hizmet veren Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Şair Zihni Kültür Merkezi Binası dayanıksız olması nedeniyle boşaltılıyor.

Bayburt’ta 1990 yılında yapımına başlanan ve 2007 yılında tamamlanarak hizmete giren Şair Zihni Kültür Merkezi binası içerisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bağlı birimleri olan Müze Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphane Müdürlüğü bulunuyor. Deprem yönetmeliği   gereği yapılan inceleme ve çalışmalar neticesinde binanın boşaltılmasına karar verildi.  Boşaltılacak olan binanın onarımına veya yıkılmasına teknik çalışmalar sonucunda karar verilecek.

Boşaltılacak olan Şair Zihni Kültür Merkezi Binasında bulunan birimler için yer arayışı devam ederken, bina içerisindeki birimlerin hizmeti şimdilik aksamdan devam ediyor.

 

 

YORUMLAR

  1. ahmet dedi ki:

    Koruk üzerinde 6m. en kaliteli topraktan sonra çakıl tabakası ve en altta su olan özel ve korunması gereken bir tarım,mesire alanı iken,seracılık ve sebzecilik teşvik edilmeli iken dönem dönem gelen ihmallerle yüksek yapılarla doldu.Yetmişli yıllarda sanayi ile başladı,Aslandağı ağaçlandırılıken de burada bir kısım yer 3 kat bahçeli nizam imara açıldı..Sonra belediye meclisinden geçip 10 katlı binalar ortaya çıktı.İnşallah zemin buna uygundur yapacak bir şey yok artık….Ne zaman yiyecek sıkıtısı başlarsa o zaman keşke binaları 10 cm. topraktan sonra taş çıkan yerlerde yapsaydık demeyiz inşallah.

    1. YA SABIR dedi ki:

      Ahmet o günlerde gelecek ,ellerimiz dizlerimize vuracağız…şehit osman arkası, yolun altı,üsti, tuğla fabrikası çevresi bile çirkin yapılaşmaya devam ediyor.. buralara ciddi imar disiplini getiremezsek elimizden çıkacak, halen karnımızı kaşıyoruz……

  2. YA SABIR dedi ki:

    bu arazinin altında ,1-2 metreden su çıkıyor.. zemin sağlıklı değil halen beton peşindeyiz , işlerimiz fasa , fiso bilgimiz ve yeteneğimiz bu kadar,.. bakalım nereye kadar gideceğiz…!

  3. Vatandaşın biri dedi ki:

    90 da başlamış 2007 de bitmiş. 17 yılda ancak bitmiş. Yetmemiş şimdi de çürük olduğu ortaya çıkmış. Bunu yapan müteahhit veya firma her ne ise direkt olarak onlardan parası alınmalı ve bu binayı teslim alan sağlam raporu veren her kim ise kanun karşısında yargılanmalıdır. Bu tarz devlet binalarının yapımında en az 10 yıl garanti ve tamir şartı aranmalıdır. Yüreği olan firma bu tarz ihalelere meyletmelidir. 10 yıl içerisinde oluşacak zarar yüklenici firma tarafından ödenmeli kapandık iflas ettik gibi bahanelerle bu yükümlülükten kaçmak isteyenler ise garantörü olduğu ve karşılayamadığı süre yada yıl zarfınca hapis cezası almalıdır. Böylelikle devlet malı deniz yemeyen k…. düşüncesinde olanlardan arınılabilir.

  4. Sair dedi ki:

    Aynen ibrahim kardeş. Yazık günah yapılacak olan bina inanın şuanki binadan daha dayanıksız olacak. Devletin parası zengin olan mütahitlere hibe ediliyor. Bu millet daha iyi ekonomik şartlara layıkken 20 kişinin mal varlığı 80 milyondan fazla . Yazık .

  5. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Kültür merkezi, Öğretmen evi ve diğerlerinin akıbeti aynı, halen yüzümüz kızarmadan eski sanayi bölgesini komple , TOKİ iş birliği ve vizyonsuz yöneticilerle beraber talan etme peşindeyiz ,kenti Trabzon ve Erzincan tarafına taşıma KUDRET ve İRADESİNİ gösteremediğimiz için ,bu alanlar gelecek nesillere daha çok problemlerle MİRAS kalıyor, görüntü budur…. 20-30 yıl sonrasını görüyorsak bu alanda stad ve taş eser olan cami kalmalı, diğerleri yıkılmalıdır.. Kırbaç oğlu dersinden ,eski Süt fabrikasına kadar , vilayet ormanıyla buluşturulmalıdır…Bu alandaki tarım alanları dahil, MİLLİ PARKA çevrilmelidir…Koruk mevkisinin 4/3 halen duruyor.. Kuş bakışı bakın her şey daha net görünüyor.. Bu düşünceler bazıları için ÜTOPYA ola bilir… Burada ki şahıs malları nasıl olacak..? diyenler olacaktır.. Bunların çözümünü buradan anlatmaya sayfalar yetmez.. Bunlar masa başında konuşulacak şeyler.. KADRO işidir.. İlk önce İRADENİN oluşması lazım..
    Bu habere üzülmedim değil, ileriyi göre bilsek bu binalar yapılırken , daha doğru yer ve mekan seçimi yapıla bilirdi.. Şu an yapılan Hükümet binası gibi …(!) İçimiz kan ağlıyor, dinleyen yok, iş erbabından çıkmış, dert bir değil elvan, elvan, artık inandığım bir şey var, güzel şeyleri göremeden öleceğiz ona yanıyorum… Gelecek nesillerinde , güzellikleri göreceğine inanmıyorum… Milliyetçilik, Muhafazakarlık ,Mukaddesatçılık sadece söylemlerle olmuyor… Şehre güzel hizmetlerde , bunun ölçüsüdür… ALLAH Bayburt’un yardımcısı ola… Selamlar..

  6. İbrahim dedi ki:

    Yav devlete zarar olsun da nasıl olursa olsun bu nasıl iş arkadaş dünyanın parası harcanıyor Rabbim hiç şüphesiz soracak bunların hesabını