Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’ta Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Başladı

Bayburt’ta Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Başladı
9 Nisan 2021 16:12
A+
A-

Bayburt İl genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Tarım Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlileri, Ramazan öncesi başlatılan gıda denetimlerini devam ediyor.

Denetimi yapılan işletmelerde mevzuata uygunluk, işyeri ve personel hijyeni, gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek durumlar başta olmak üzere, Ramazan dolayısıyla tüketimi artacak ürünlerin ve bu ürünleri üreten işletmelerin denetimleri arttırıldı. Başta pide ve ekmek üreten fırınlar olmak üzere, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri, lokanta ve restoranlar, cafeler, kuruyemişçiler, kasaplar, manavlar, market ve bakkalların denetimine ağırlık veriliyor.

İl Tarım Orman Müdürü Selami Ersen, güvenilir gıdayı tüketiciyle buluşturmak için gereken her türlü tedbirin alındığını, bu konuda tüketicilerin rahat olması gerektiğini belirtti. Ayrıca “174 Alo Gıda Hattı” üzerinden vatandaşların kendilerine ulaşarak gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetin hassas bir şekilde değerlendirileceğini ayrıca Ramazan ayı içinde kontrollerin devam edeceğini vurguladı.

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Bir günlük kontrol yetmez. Kaldı ki kontrolde nasıl bir rehberlik yapıp ve eğitim veriyorlar? O da düşündürücü tabii. Hala ekmek verirken parmaklarını tükürükleyerek torbayı açıp ekmeğe tükürüklerini bulaştırıyorlar. Ekmeği verirken parayı alıp üstünü verip, eldiven takmadan müşteriye ekmek veriyorlar. Eldiven takıyor eldivenle para alıp veriyor sonra ekmeği tutuyor. Yani bu fırıncıları nasıl anlatmalı bilemiyorum. Medeni toplum olmamız her hal çok zor. Çünkü insanımız da tepki duymuyor. İnsanımız da buna alışmış normal geliyor yapılanlar. Lokantada dürüm yapacak kağıdı sararken önce kuvvetlice parmağını tükürüklüyor sonra pideye elini tutuyor. Kasap parmağını kesmiş geçici bir yara bandı ile sarmış kanı akıyor eldiven eline geçirmeden eti tutup et veriyor. Hangisini anlatayım? Bu nasıl denetim anlamak zor. Önce gıda sektöründe temizlik ve hijyen kuralları neler onu öğrensin ve buralarda çalışanlara anlayana kadar anlatsın ve uygulamaları sık sık denetlesinler. Yani kısaca bu yaptıkları sadece dostlar alış verişte görsün o kadar. Böyle denetleme olmaz. Esnafımızın maalesef temizlik anlayışı sıfır. Özellikle lokantalarda pişmeyen salata gibi gıdaları nasıl yıkama yapıyor, hangi ortamlarda kesip doğruyorlar? Elleri temiz eldivenli mi? Koydukları kaplar temiz yıkan mış mı? … Aklınıza gelecek bir sürü soru… Allah aşkına neyi denetliyorlar acaba? Gözümüzü yumup yiyoruz maalesef.