Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Ramazan Bayram öncesi güncel koronavirüs verileri

Bayburt’ta Ramazan Bayram öncesi güncel koronavirüs verileri
23 Mayıs 2020 01:50 | Son Güncellenme: 23 Mayıs 2020 12:27
A+
A-

Bayburt’ta Ramazan Bayramı öncesi güncel koronavirüs verilerine bakıldığında hastanede tedavi gören hasta sayısında düşüş yaşanması, il genelinde salgınla mücadele konusunda alınan tedbirlerin ve vatandaşların kurallara özen göstermesine bağlanıyor.

Bayburt’ta koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden buyana 194 pozitif vaka sayısı görülürken, yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 13 kişiye ulaştı. Bu sayıya tedavi görüp negatife döndükten sonra ölenler dahil değildir.

Son bir ay içerisinde artan vaka sayıları tedavi görenlerin artmasına nende olmuş ancak sağlık personellerinin üstün gayretleriyle her geçen gün iyileşen hasta sayısı artmış ve en son ramazan bayramı öncesi 22 Mayıs tarihi itibariyle Bayburt Devlet Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören hasta sayısı 6’sı yoğun bakımda olmak üzere toplam 9 hastaya düşmüş durumda.

Bu güne kadar pozitif olarak hastanede tedavi gören hasta sayısı 194 kişiye ulaşmış durumda. Bu sayının dışında koronavirüs hastalığı belirtileriyle hastaneye gelen ve tahlil sonuçları negatif çıkarak tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilenler bu sayıya dahil değildir.

Bayburt Devlet hastanesinde koronavirüs hastalığından 7’si huzur evinde yaşayan olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmiştir.

Son günlerde sağlık çalışanlarında görülen vakalar sonrasında tedavi altına alınan sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü taburcu edilmiş durumda.

“Bilim kurulundan uyarı”

Diğer taraftan Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında koronavirüs bilim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamada, bayram süresi başta olmak üzere vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve apartman içi ziyaretleri dahi yapmamaları, birbirlerini görüntülü arayıp görüşmelerinin daha doğru olacağını belirtiyorlar. Hiç bir şekilde ev ziyaretleri ve ev oturmalarını önermiyorlar. Akraba ve komşu ziyaretlerinin bayramda kesinlikle olmaması gerektiğini, bu kadar emeğin boşa gitmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.