Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 22°C
Çar 17°C

Bayburt’ta Ramazan ayında onbeşi geleneği devam ediyor

Bayburt’ta Ramazan ayında onbeşi geleneği devam ediyor
24 Mart 2024 21:24
A+
A-

Ramazan ayının 15’inci gününde anane haline gelmiş olan onbeşi geleneği Bayburt’ta bütün güzellikleriyle yaşatılmaya devam ediyor.

Bayburt Belediyesi onbeşi geleneğini bu yılda iftar sonrası devam ettirerek, bütün mahallelerde çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin de çocukların heyecanına ortak olduğu etkinlikte çocuklar hem on beşi ikramlarını topladı hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar. Çocuklar ayrıca onbeşi geleneğinin yaşatılmasına verdiği katkılardan dolayı Başkan Pekmezci’ye teşekkür ettiler.

Bayburt merkezde bulunan 14 mahallede gerçekleşen etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Hükmü Pekmezci “Bugün çocuklarımızla birlikte asırlardan beri devam eden onbeşi geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Çocuklarımız mutlu bizlerde mutluyuz. Bu geleneği her geçen gün artan bir şevkle devam ettirmek için gayret içindeyiz. Çocuklarımız Ramazan’ın bu güzelliğini komşularıyla, arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmak için onbeşi topluyorlar. Bu yıllardan beri bu şekilde devam ediyor. Biz Bayburt Belediyesi olarak bu geleneğin devamı için elimizden geleni yapmayı ve bu mutluluğu çocuklarımızla birlikte yaşamayı arzu ediyoruz. Bugün burada gördüğünüz gibi çocuklarımız onbeşilerini aldılar mutlular. İnşallah nice onbeşileri sağlık içinde birlikte paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. İbiş dedi ki:

    Bu kültür’de bitti bitecek maalesef bizim de sozlerimiz vardı yağcılık yapar istediğimizi alırdık

  2. Ömer dedi ki:

    He gardaş bunlar istemeyi bilmir biz cok yağ yakar nakarat düzerdik siir okurduk ey gidi neselü zamanlar

  3. ZÜLFİKAR EFENDİ dedi ki:

    Bizim zamanimizda daha sen şakrakti şimdi o eski cazibesi yok