Dolar 32,4715
Euro 34,7704
Altın 2.477,77
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta pazar esnafı ve vatandaşlar, kapalı halk pazarını değerlendirdi

Bayburt’ta pazar esnafı ve vatandaşlar, kapalı halk pazarını değerlendirdi
5 Eylül 2022 23:57 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2022 23:58
A+
A-

Bayburt’ta Turzcuzade Mahallesinde hizmete giren Kapalı Halk Pazarının ikinci haftasında esnaf ve vatandaşlar memnuniyetini dile getirirken en önemli sorunun ise otopark ve araç trafiği yoğunluğu olduğu öncelik kazandı.

Bayburt şehir merkezinde yıllarca farklı mahalle aralarında her hafta Pazartesi günleri kurulan açık halk pazarı esnafı taşındıkları kapalı halk pazarından memnun olduklarını dile getirirken, çözülmesi gereken en önemli sorunun ise otopark sorunu olduğunu ifade ettiler.

Park sorunu nedeniyle araç trafiğin özellikle kışla çeşmesi rampası olarak bilinen yerde trafik ışıklarında tıkanıp kalması, araçların uzun kuyruklar oluşturmasına neden oluyor. Araç sahipleri de,  pazarcı esnafı da bu sorunun haftada bir günde olsa çözüme ulaştırılmasını istiyor.

Bayburt Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Baştürk pazar yeri konusunda şunları söyledi:

“Pazarcı esnafına daha önceden kapalı halk pazarında istenilen yerler verilmediği içi buraya çıkamadık. Şimdiki belediye yönetiminin pazar esnafına düzeli bir şekilde tezgah yerlerini ve yürüme koridorlarının belirleyerek bizlere kolaylık sağladılar ve buraya çıktık. Burası meka olarak çok güzel oldu. Bizlere bu imkanı sağlayan belediye başkanımız Hükmü Pekmezci’ye , Başkan yardımcısı Süreyya Türkmenliye ve Zabıta personeline teşekkür ediyoruz. Ancak vatandaşların en önemli sıkıntısı ise araç park sorunu yaşadıklarını dile getiriyorlar. Önceki pazar yerinde de benzer sorun vardı. Ayrıca buradaki mescit ve tuvaletler konusunda mevcut sorunların bir an önce giderilmesi gerekiyor. Zamanla da benzer sorunların giderileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  1. Ülkü Çigdem dedi ki:

    Türkiye’nin heryerinde olduğu gibi bayburt’tada herşey gelişigüzel. Değil 100 sene 1000 sene de geçse değişen birşey olmaz. Sadece pazar yeri değil heryer aynı.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Vizyonu olmayan, değil 20-10 yıl sonrası, 1 yıl sonrasını göremeyen, yöneticilerin sayesinde çile çekmeye devam, her yeri beton yığını yaptık, Bayburt’a 10-15 dönümlük pazar yeri çeviremeyen ,her yeri talan ettiren bir zihniyetten , kaos olur. ne bekliyorsunuz.? Fazlasıyla her şeyi hak ediyoruz. Ayrıca dışarıdan gelen pazarcıyı , pazara sokmayanları kınıyorum.

    1. Hakan dedi ki:

      Kina tabii ya, helal olsun!

  3. Hakan dedi ki:

    Bu pazar yeri diğer esnaf içinde satış yeri olarak değerlendirilebilir mesela giyi ve hırdavat malzemesi satanlara haftanın herhangi bir günü ayrılıp satış yapmalarına imkan verilebilir

  4. Osman dedi ki:

    Pazari merkeze tasimak hangi akla mantiga uygun zaten trafik sorunu var iyice sorun oldu dısardan sebze getirenlere yasak asil bu nu çozun hersey pahalı

  5. Fikret dedi ki:

    Kendi ürettiğini satan alın terini silen köylü vatandaş niye kapalı alanda yok acaba kenarda köşede bırakılıyor

  6. vatandaş dedi ki:

    halka yapılan hersey güzeldir devamı gelir insallah fakat haftanın 2 günü pazartesi sebze .çarsamba giyim pazarı olomazmıydı suan kullanılan giyim yeri pazar günleride pazara gelenlere oto park olarak kullanılamazmıydı bi öneri sadece

  7. Hacı dedi ki:

    Önemli olan pazar yerinin değişmesi değil, pazarcı esnafı ne hikmetse hep yerli manavlar, dışardan gelen pazarcı yok. Buda rekabeti engelliyor. Pazarcı esnafına sorar mısınız birkaç yıl önce dışarıdan gelen esnafı hemde Ramazan ayında niye dövüp yolladınız?
    Önemli olan mekan değişikliği değil, zihniyet değişikliği olmalı….

    1. B.ŞAHİN dedi ki:

      Aynen katılıyorum. Bayburt yabancı esnafa açılmadıkça gelişmez. Bir Bayburtlu olarak bunu söylüyorum. Bayburt’ da yapılan işler plansız gelişigüzel. Bu nedenle kaynak israfı olmaktadır. Bayburt şehirleşme alanı dikkate alındığında en az 2 pazar yeri olmalıdır. Bence yeni pazar yerinin açılışını olumlu bulsam da yetersiz olarak değerlendiriyorum. Haberde belirtildiği üzere yine trafik sorun olacağa benziyor. Bayburt u bilenler şehir içi trafiğinin ne olduğunu iyi bilir ama ne işse sorun çözme yerine sorun üretmeye çalışıyoruz. Kardeşim Türkiyenin en küçük iliyiz halka danışarak iş yapılacağı en uygun olanaklara sahibiz. Sayın Belediye Başkanımıza buradan sesleniyorum. Bir şeyler yapmadan önce halka danışsanız referandum yoluna gitseniz yatırım konusunu tartışıp olgunlaştırsanız iyi olmaz mı ?