Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Patates Hasadı Başladı

Bayburt’ta Patates Hasadı Başladı
5 Kasım 2020 20:46
A+
A-

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il genelinde başlayan patates hasadı konusunda yaptığı açıklamada, patates üretiminin iklim koşulları ve verimlilik açısından Bayburt’un önemli bir merkez haline geldiğini belitti.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz iklim koşullarında çiftçiye daha fazla kazanç sağlamak için sulanabilir tarım arazilerinin değerlendirilmesinde patates ayrı bir öneme sahiptir. Patates üretimi açısından toprak yapısı ve iklim yetiştiriciliğe uygun olmakla birlikte, ortalama 5000 dekar arazide patates üretimi gerçekleşmektedir. İlimiz iklim ve bitki örtüsü bakımından yoğunlukla hayvancılığa uygun olsa da çiftçilerimiz için hayvancılığın yanında ek gelir kaynaklarından biri olarak patateste yerini almaktadır. İl müdürlüğü olarak tohumluk dağıtımı noktasında çiftçilerimizin yanında olup üretimi daha fazla arttırmak için yeni projeler üzerinde çalışmaktayız. İlimizde en çok tercih edilen çeşitlerden Lady Olimpia, Marabel, Agria, Marfona gibi çeşitlerin ekimi gerçekleştirilerek dekara ortalama 2,5- 3 ton ürün alınmaktadır” denildi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Ruhi aktaş dedi ki:

    En az hayvancılık kadar tarımda önemlidir kesinlikle çeşitli sebze meyve tohumlarida ekilmelidir.