Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta, Otizm Farkındalığı İçin Yürüyüş Düzenlendi

Bayburt’ta, Otizm Farkındalığı İçin Yürüyüş Düzenlendi
2 Nisan 2018 12:24 | Son Güncellenme: 3 Nisan 2018 08:26
A+
A-

Dünya Otizm Farkındalık Günü Bayburt’ta otizme dikkati çekmek amacıyla yürüyüş yapıldı, mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, “Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, il müdürlüğü bünyesindeki kurumlar ile rehabilitasyon merkezlerinden yararlanan hastalar, aileleri ve kurum çalışanları, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Belediyesi önünde toplandı.

Buradan başlayan yürüyüş, Saat Kulesi Meydanı güzergahı takip edilerek Bayburt Valiliği önüne sona erdi. 

Vali Ali Hamza Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde ülke genelinde bugün yürüyüş düzenlendiğini anımsattı.

Etkinliğin amacının, otizm konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Pehlivan, “Toplumumuzun her kesiminde engelli kardeşlerimiz ayrılmaz bir parçamız. Bu kardeşlerimiz bizler için çok kıymetli. Çevremizde, ailelerimizde engelli kardeşlerimiz var ve memnuniyetle görüyoruz ki devletimiz her geçen gün engelli kardeşlerimize çok daha fazla sahip çıkıyor. Eğitim merkezlerimiz, rehabilitasyon merkezlerimiz var.” dedi.

Pehlivan, artık yapılan tüm çalışmalarda engelli bireyler düşünülerek ona göre düzenlemeler yapıldığına işaret ederek, “Artık caddelerimiz ve kurumlarımızın girişleri de engelli kardeşlerimiz gözetilerek, onların da rahatlıkla yaşamını idame ettirmelerini gerektirecek şekilde tertip edilmeye çalışılıyor. Biz yaşamı bir bütün olarak kabul ediyoruz.” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından gökyüzüne mavi ve beyaz balonlar bırakıldı.

Programa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Haluk Akkoyunlu da katıldı. 

Öte yandan, etkinlik kapsamında Milli İrade Meydanı’nda otizmli çocuklar için seyyar oyun parkı kuruldu.

Kaynak: B.Postası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.