Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta okulların çevreleri artık daha güvenli

Bayburt’ta okulların çevreleri artık daha güvenli
17 Eylül 2021 18:47 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2021 21:09
A+
A-

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların günlük yaşamlarının büyük bir bölümünü geçirdiği okullar ve çevrelerinde güvenli eğitim ortamının muhafazası için denetimler gerçekleştiriyor.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Okullar ve Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirlerine ilişkin kapsamlı bir eylem planı hazırladı.

Bu kapsamda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında il merkezinde bulunan 44 okulun tamamına “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirildi.

Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri okul yöneticileri ve rehberlik öğretmenleri ile sürekli irtibat halinde görev yaparak okulların ve çevrelerinin güvenliğine ilişkin yaşanabilecek olumsuzluklara fırsat vermeden çalışmalarını sürdürecek. Bunun yanında bazı faktörler analiz edilerek tedbir alınması uygun görülen bazı okullarda, okul giriş-çıkış saatlerinde mobil ekipler görevlendirilirken, bazılarında ise sabit olarak görev yapan “Okul Kolluk Görevlisi (Okul Polisi)” görevlendirildi.

Tüm bu tedbirlere ek olarak başta Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olmak üzere görevliler okulların çevreleri, internet kafeler vb. yerler ile metruk yapılar ve park-bahçeler sık sık denetleniyor.

Ayrıca 08 Eylül 2021 ve 16 Eylül 2021 tarihlerinde de il genelinde tüm ekiplerin katılımı ile “Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Uygulaması” yapıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.