Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Okullara Eğitim ve Spor Malzemesi Dağıtıldı

Bayburt’ta Okullara Eğitim ve Spor Malzemesi Dağıtıldı
29 Kasım 2019 18:34 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2019 18:54
A+
A-

Bayburt’ta eğitim öğretim faaliyetlerini desteklemek amacıyla hazırlanan eğitim ve spor materyalleri düzenlenen törenle okullara dağıtıldı.

Törene Vali Cüneyt Epcim, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Epcim, burada okullara yönelik benzer desteklere devam edeceklerini dile getirdi. Eğitim öğretim faaliyetlerindeki başarının sadece akademik anlamda değerlendirilemeyeceğine dikkat çeken Vali Epcim, “Gençlerimizin geleceklerini sağlam temeller üzerine inşa etmeleri ve kendilerini güçlü hissetmeleri, özgüvenleri yüksek bireyler olarak yetiştirme noktasında spor faaliyetlerinin çok önemli rolü var. Biz bu potansiyelden yararlanmak istiyoruz.” dedi.

Genç nesillerin yetiştirilmesinde sportif ve kültürel faaliyetlerin önemine işaret eden Vali Epcim, söz konusu faaliyetleri okullarda yaygınlaştırmak istediklerine vurgu yaptı.

Vali Epcim, “Bizler bunu ihmal edersek şehirlerimizi ve insanımızı ihya edecek bir nesil bulamayacağız. Bu destekleri bundan sonra da yapmaya gayret edeceğiz. Bu destekleri yalın olarak vermek yeterli değil. Özellikle öğretmenlerimize ve destek olan eğitimcilerimize öğrencilerimizin bu imkânlardan sonuna kadar yararlanmalarını sağlamak, bu materyallerin etkin bir şekilde kullanımını sağlamak gibi de bir sorumluluğumuz var. Bunu da hep birlikte yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise eğitim öğretim faaliyetleri yanında sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin desteklenmesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görev alanlarından olduğunu belirtti. Bayburt’ta bu alanlardaki ihtiyacı karşılamak üzere birçok spor malzemesi temin ettiklerini dile getiren Karakaşoğlu, “Bunları çocuklarımızın istifadesine sunacağız ve ilimiz genelindeki okullarımızda tüm çocuklarımız aynı şartlarda, aynı kalitede malzemelerle yarışmalara hazırlanacaklar.” dedi.

Bayburt genelinde 2 bin lisanlı sporcu olduğuna dikkat çeken Karakaşoğlu, “Bütün öğrencilerimiz bu imkândan faydalanma şansına sahip olacak. Bunun için özellikle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimize bu materyallerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Karakaşoğlu, il genelindeki anasınıflarına dağıtılmak üzere ayrıca 70 bin liralık malzeme temin edildiğini kaydetti.

Tören Vali Epcim’in hazırlanan eğitim ve spor materyallerini okul müdürlerine teslim etmesiyle sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.