Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Bayburt’ta normalleşme adımları renk değiştirdi!

Bayburt’ta normalleşme adımları renk değiştirdi!
6 Mart 2021 23:26 | Son Güncellenme: 7 Mart 2021 20:43
A+
A-

Orta riskli iller arasında bulunan Bayburt’un, açıklanan son verilere bakıldığında risk haritasındaki yeri değişti ve yüksek riskli (Turuncu renkli)  iller arasında yer aldı.

Normalleşme döneminde Bayburt’ta ilk Cumartesi gününde hareketlilik yaşanırken diğer taraftan aynı gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illerdeki vaka verilerini açıkladı ve orta riskli iller arasında yer alan Bayburt’un bir hafta içerisinde yüksek riskli iller arasına girdiği görüldü.

20-26 Şubat tarihilerinde bakanlık tarafından yayınlanan illerin risk haritasında orta riskli illerden birisi olan Bayburt’ta vaka sayıları bir hafta içerisinde yükselerek 27 Şubat 5 Mart tarihlerinde belirlenen 100 bin kişideki vaka sayılarında yükselme yaşandı. Bir hafta önce 100 bin kişide 31.51 olan vaka sayısı, bir hafta sonra 39.07 ye yükselerek renklerle belirlenen risk haritasında yüksek riskli iller arasına girmiş oldu. Bu olumsuz gelişme ise 81 il içerisinde en az nüfusa sahip olan Bayburt için olumsuz bir gidişatın tablosunu ortaya çıkardı.

Yaşanan bu olumsuz gelişmeye rağmen normalleşme döneminde Cumartesi ve Pazar günlerindeki yasakların kaldırılmasıyla birlikte, ilk Cumartesi gününde kimi vatandaşlar parklarda açık havanın tadını çıkarırken, kimileri ise kafe ve lokantalara gitti. Aslında bu yaşanan normalleşme sıkıntı yaşayan ve uzun bir sürenin ardından hafta sonu dükkanlarını açan esnaflar içinde bir canlılık ve hareketlilik oluşturdu. Ancak vaka sayılarının her geçen gün artıyor olması vatandaşlardaki endişeyi de beraberinde getirdi. Vakalarda kısa sürede yaşanan artış devam edecek olursa haftaya renk değişir ve çok yüksek iller arasına da girilebilir.

Diğer taraftan Türkiye genelinde sürdürülen 21.00 ile 05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise devam ediyor.

 

 

YORUMLAR

  1. Ali Gül dedi ki:

    Rengi turuncu değil sarı hala ama bu gidişle öyle olacak gibi görünüyor

  2. Ünsal usta dedi ki:

    Gevşemeyelim yasaklar yeniden gelmesin şehirde zaten ticari sosyal hayat bitti bari canınızı düşünün…