Bayburt’ta, nesli tükenmek tehlikesi altında olan bir vaşak yerleşim yerine yakın bölgeye inince vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Bayburt’ta Akşar Kırkpınar köyleri arasında bulunan bir ormanlık alanda nesli tükenmeme tehlikesi altında olan vaşak cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Karlı arazide aç kaldığı için yiyecek aradığı öğrenilen Vaşak, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği(IUCN) kırmızı listesinde bulunuyor.
Tacettin Eryılmaz isimli vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği vaşak normal bir kediden 5 kat daha büyük görünüyor. Son dönemlerde kar yağışının yoğun olduğu Bayburt’ta aç kaldıkları tahmin edilen vaşaklar sık sık görüntüleniyor. Daha önce Bayburt’un başka bir köyünde de Vaşak tek başına görüntülenmiş hem drone kamerası hem de cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınmıştı.