Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi start alıyor

Bayburt’ta “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi start alıyor
25 Mayıs 2022 22:46 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2022 08:11
A+
A-

Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bocchi ile birlikte çevre bilincini sanatla buluşturan ve çocukları odağına alan bir proje gerçekleştiriyor.

“Nehri Sanatla Yıkamak” başlıklı proje kapsamında nehirlerden toplanan plastik atıklar sanat eserlerine dönüştürülüyor. Çevre bilinci alanında farkındalık yaratmak amacını taşıyan proje aynı zamanda çocukları sanat ve yaratıcılıkla buluşturuyor.

“Nehri Sanatla Yıkamak” projesi Bayburt’tan, Çoruh Nehri’nden start alıyor. Proje kapsamında bilgilendirme toplantıları, saha çalışmaları, dönüşüm sanat atölyeleri ve sergilerin yanı sıra, Mimar Sinan Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek bir sempozyum da yer alıyor.

Plastik atıklar çöpe değil sanata dönüşsün!

Güncel çevre sorunları arasında önemli bir yer tutan plastik atıkları sanata dönüştürmeyi hedefleyen “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi, sürdürülebilir bir gelecek için hem plastik atık hem de su kaynaklarının temizliği konularına öncelik vermeyi öneriyor.  Bu amaçla, projeye katılacak yerel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler önce uzmanlar tarafından bir program dahilinde bilgilendirilecek. Ardından akarsulardan toplanacak plastik atıklar, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan öncülüğünde, Baksı Müzesi ekiplerinin liderliğinde düzenlenecek atölye çalışmalarıyla birer sanat malzemesine dönüşecek. Çocukların atölye üretimleri önce Bayburt’ta Baksı Müzesi’nde sergilenecek, daha sonra İstanbul’a taşınacak. İç içe geçen su ve plastik atık sorunlarına yönelik bir bilinç dönüşümü yaratmayı hedefleyen proje, yıldan yıla Türkiye’nin diğer akarsuları ve o akarsuyun bulunduğu bölgeden çocukların katılımıyla sürecek.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan proje hakkında şunları söylüyor: Baksı’nın, Bayburt’un ve Türkiye’nin geleceği çocuklar… Ufku sanatla genişlemiş, toplumsal sorunların bilincinde, vizyon sahibi yaratıcı beyinlere her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızı, çevresinde olup bitene seyirci değil, aktif birer aktör olarak konumlandıran projeleri bu yüzden önemsiyoruz.”

“Nehri Sanatla Yıkamak” projesiyle ilgili olarak Bocchi adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Burat ise bu projenin fikir ortağı ve sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını vurguluyor ve şunları söylüyor: Topluma ve doğaya karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmak ve bu alanda kalıcı değerler yaratmak en önemli ilkemiz. Bu proje ile bir yandan ülkemizin su havzalarının korunmasına katkıda bulunurken bir yandan da çocukları sanatın ve tasarımın sonsuz olanaklarıyla buluşturmak bize heyecan veriyor.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. hasan dedi ki:

    Hizmet boylede yapilir.husamettin hoca bayburtun en buyuk sivil toplum onderidir.ustelik cok uzak farkla.

  2. Arfi dedi ki:

    Şehir parkının ve diğer halkın sıklıkla girip çıktıkları yerleri gidip görmenizi isterdim. Oraları da sanatla yıkamanız gerekir. Dip köşe çöplerle dolu olduğunu maalesef görürdünüz. Bir şehrin göstergesi çevre güzelliği ve temizliği ile ölçülür. İnsanımız duyarsız ve çevreyi kirletmeye müsait. Yeni yapılan yürüyüş yolları taşlarının yerinden oynadığını ve şehir parkı gibi kır alanlarının dip ve köşelerinin çöplerle dolu olduğunu görürdünüz. Çevre düzenlemelerinin yetersiz olduğu, orta refüje karayollarının diktiği ağaçların kuruduğunu her hal görürdünüz. Ne olurdu bu işle görevli sorumluların arabalarından inip de etrafı incelikle ve denetleyerek kontrol etseler ve de bu sorunlar maalesef çözülür ve halkı uyarmak için de görevlilerinin kontrolüne bırakırlardı. Lütfen şehirleşmenin önce temellerini atalım. Sonra da sanata erişip yıkayalım.

  3. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    Kentlilik bilinci böyle etkinliklerle oluşur. Çalışmayı takdir ediyorum , hayırlara vesile olur inşaAllah.