Dolar33,0238
Euro35,9232
Altın2.509,24
BİST10.871,00
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum22°C
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C

Bayburt’ta Müzeler Günü Etkinliği Bayburt Dede Korkut Kent Müzesinde Gerçekleştirildi

Bayburt’ta Müzeler Günü Etkinliği Bayburt Dede Korkut Kent Müzesinde Gerçekleştirildi
21 Mayıs 2024 16:35 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2024 16:38
A+
A-

Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Müzeler Günü etkinliği Dede Korkut Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programında konuşma yapan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “Köklü tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih ve kültür kenti Bayburt’umuz aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleriyle ülke turizmine önemli katkılar sunmaya devam edecektir. Bayburt’un gelişmesi kültür ve turizmle olacağına inanıyorum. Avrupa’da ödüller alan, yüz akı olan iki müzemiz var. Bu müzelerin daha çok bilinmesini, şehir merkeziyle bağlantısının daha çok sağlanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri bağlama eşliğinde Bayburt ve çeşitli yörelerden türküler seslendirdiler. 

3 gün sürecek olan etkinliklerin açılış programına, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz ve kurum amirleri katıldı.

 

YORUMLAR

  1. Üsame Durmuşdedi ki:

    Müzeye girişde fiyat uygulaması ya yaş kriteri baz alınarak yapılsın yada öğrenci tarifesi Türkiye’nin diğer illerinde uygulanan tarifelerde olduğu gibi yaş kriteri aranmadan uygulansın.Müzeyi şehre kazandıranlara teşekkür ediyorum.İllaki giderleri olur,yeni açıldığı ve gelişmesi için mali desteğe ihtiyaç duyulabilir.2023 yılında bir kaç defa girdim, öğrenci olduğum halde sadece bir kez öğrenci tarifesinden faydalanabildim.Daha sonra farklı çocuklarla, farklı insanlarlada girmek istedim öğrenci kartım olduğu halde yaşdan dolayı öğrenci olarak girişime izin verilmedi.Bu yaz aynı hatalar yapılmasın.