Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Bayburt’ta MÜSİAD ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

Bayburt’ta MÜSİAD ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı
9 Temmuz 2021 19:29
A+
A-

Bayburt’ta  MÜSİAD ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü  arasında  ahilik kültürünü geliştirmek için mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

MÜSİAD Bayburt Başkanı Emre Bayrak ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu tarafından imzalanan protokolde, geçmişten günümüze kadar yaşatılan ahilik kültürüyle kurulacak olan donanımlı atölye ve laboratuarlar sayesinde mesleki konularda nitelikli elemanların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bayburt’ta iş piyasasının ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan protokol, ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü oluşturulmasına ilişkin teknoloji, donanım, insan kaynağı, AR-GE, üretim ve benzeri konular ve ahilik kültürü ile ilgili çalışmaların çok boyutlu gündeme alınarak değerlendirilmesi sağlayacak.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Üsame DURMUŞ dedi ki:

    Valla hiç öyle gülerek poz vermeyin,ağlanacak hale gülmüş olursunuz.Kuaförlük için düz liseye giden bi kızımızı çıraklık meslek lisesi,mesleki eğitim merkezine yazdırmaya çalıştık.Bunun için öncelikle bir iş yeri bulmamız istendi.Bayburtta bulunan bir bayan kuaföre sorduk,sormaz olaydık.
    Kadın diyor ki haftanın 6 günü sabah 9 akşam dokuz çalıştırırım,devletin verdiği paradan ayrı para vermem,işinize geliyorsa benim çalıştırma şartım bu.
    Ben Bayburttan iş bulamadığım için ayrılmış biri olarak bu zihniyete lanet olsun diyorum.Bu nasıl bir zihniyettir.Demiyorki bi insanı daha hayata,Bayburta nasıl kazandırırım,nasıl elinden tutarım.
    Bu tip durumlar için önlemler alınmalı,gençler meslek sahibi edilmeli.