Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’ta “Mihmandar Gençlik” Projesinde Okur-Yazar Buluşması

Bayburt’ta “Mihmandar Gençlik” Projesinde Okur-Yazar Buluşması
7 Aralık 2022 14:13
A+
A-

Bayburt Yardımlaşan Gençlik Gelişen Çocuklar Derneğinin Çocukların Mihmandarı Gençlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen Okur-Yazar buluşmalarının konukları Onur Şahin ve Özcan Akbaş oldu.

Dernek başkanı Samet Ergün İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla ilişkiler Genel müdürlüğünce projelerinin desteklendiğini ve proje kapsamında sosyal ve kültürel birçok etkinliğin olduğunu ifade etti.

‘Hazan Rüzgârı’ isimli kitabını okurları için imzalayan Şair Özcan Akbaş üniversite öğrencilerine “konuşmasında konuşmak hazırlar, okumak doldurur, yazmaksa olgunlaştırır” tavsiyelerinde bulundu. Özcan Akbaş istek üzerine bağlama çalarak türküler söyledi.

Eğitimci yazar Onur Şahin ise kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesi ve okumanın insan zihninde etkisiyle vurguladı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayıp şiirlerini seslendiren Şahin, program sonunda Gamdan Kale ve Bun isimli kitaplarını imzaladı.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Recep dedi ki:

    Gerçekten şunu anlamakta güçlük çekiyorum, neden bu STK’lar sürekli olarak siyasi erkin güdümüne göre hareket ediyor. Ekonomik olarak geldiğimiz noktanın tek müsebbibi yalnızca kamuoyu tabiriyle ‘’Üç Harfliler’’ diye tefe konan hatta son zamanlarda bir takım şer odaklarla ilişkilendirilen marketler mi? Esnaf ve Sanatkâr odaları keşke biraz da, üyelerinin özellikle son dönemde ödemekte zorlandıkları ve fahiş bir şekilde artan kamu kaynaklı vergi harç vb. yükümlülükleriyle ilgili bir açıklama yapsalardı belki o zaman açıklamaların daha samimi olduğuna kanaat getirebilirdik. Ahilik müessesinin günümüz karşılığı olan esnaf ve sanatkâr odalarının öncelikle ahilik felsefesini iyi özümsemesi, yalnızca şahsi menfaat ve çıkar yerine, halkın bir mal veya hizmete olabilecek en makul ekonomik koşullarda ulaşmasının arayışı içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. İlgili STK’ların bu şekilde açıklamalarla, serbest rekabet ortamını engelleyici tedbirler almak yerine bilakis kendi üyelerinin küresel ölçekte rekabet edebilecek düzeyde, mal veya hizmet erişiminin arayışı içerisinde olması gerektiği kanaatindeyim. Diğer yandan, zincir marketlerin ulusal bazda pazarı domine edip adil rekabet ortamını ortadan kaldıracak şekilde gelişiminin bir takım hassas önleyici tedbirlerle önüne geçilmesinin uygun olabileceği kanaatindeyim.