Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt’ta Meslek Lisesinde Nevruz Bayramı kutlandı

Bayburt’ta Meslek Lisesinde Nevruz Bayramı kutlandı
21 Mart 2024 20:35
A+
A-

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Nevruz Bayramı” kutlama programı düzenlendi.

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Örste demir dövüldü, geleneksel oyunlar oynandı, Nevruz ateşi yakıldı.

Nevruz Bayramı kutlamaları; kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve sivil halkın yoğun katılımıyla kapalı spor salonunda gerçekleşti. Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, örste demir dövüldü, geleneksel oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Dede Korkut’u temsil eden Kurban Çil’in dua ve öğütleri, gençler arasında ilgiyle karşılandı. Bamsı Beyrek Okçuluk Takımı’nın ve sporcu öğrencilerin gösterileri, büyük beğeni topladı.

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Kültürel mirasımızda önemli bir yeri olan ve yüzyılları aşarak günümüze kadar ulaşan Nevruz geleneği, her yıl bu mevsimde bayram coşkusuyla karşılanmakta ve çeşitli törenlerle kutlanmaktadır. Kadim geleneğimizin ve kültürümüzün ayrılmaz parçası olan, böylesine anlamlı zenginliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemlidir.” ifadelerine yer verdi. Konuşmasının devamında programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek tüm katılımcıların Nevruz Bayramı’nı tebrik etti.

Hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda gerçekleşen programın coşkusu salonun dışına taştı. Kutlamalar, okul bahçesinde Nevruz ateşinin yakılması ve halaylarla devam etti.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.