Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Bayburt’ta Matematik seferberliği devam ediyor

Bayburt’ta Matematik seferberliği devam ediyor
3 Ocak 2023 16:20
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğinde Matematik dersinin öğrenimini kolaylaştırmak ve sevdirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Bayburt’ta bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bayburt Üniversitesi arasında imzalanan “Matematik Seferberliği” protokolü ile başlayan süreçte yapılan toplantılar, seminerler ve çalıştaylarla devam ederken bu kapsamda Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan matematik atölyesi belli bir planlama doğrultusunda öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor.

Bayburt Fen Lisesi 12. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde Eğitim Fakültesini ziyaret ederek matematik dersini atölyede işlediler. Öğrenciler, bir taraftan farklı ve zenginleştirilmiş ortamlarda ders işlemenin mutluluğunu yaşarken bir taraftan da üniversite havasını solumanın heyecanını yaşadılar.

Bayburt İl Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğrencilerin atölye çalışmalarını yerinde takip ederek öğrencilerle matematik dersi ve üniversite sınavları hakkında sohbet etti. Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği ve Bayburt’ta yürüttükleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güney, “Bakanlığımızın başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında ilimizdeki faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Bayburt Üniversitesi ile protokol imzaladık. Yapılan toplantılar ve seminerlerle birbirlerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmaları için öğretmenlerimizi, üniversitedeki öğretim üyeleriyle buluşturduk. Sayın Valimizin ve Rektörümüzün teşrifleriyle geçtiğimiz günlerde Matematik Öğretimini Geliştirme Çalıştayı düzenledik. Üniversitenin imkânlarından yararlanmaları için öğrencilerimizi okullarımızın ve öğretmenlerimizin marifetiyle zaman zaman kültür merkezi, spor tesisleri, atölyeler ve dersliklere getiriyoruz. Bugün de Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerimizle matematik atölyesindeyiz. Öğrencilerimizin farklı ve böylesine zengin bir ortamda ders işlemlerini ve matematiği daha çok sevmelerini sağlamak için buradayız. Muradımız matematik dersini öğrencilerimize daha çok sevdirebilmek ve bu alanda güzel hikâyeler yazabilmektir.” dedi. Konuşmasının devamında öğrenci ve öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Matematik Dijital Eğitim Platformu’nu kullanmalarını tavsiye etti.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    ”Evreni anlamak istiyorsanız onun yazıldığı dili öğrenmelisiniz. Evren matematik dili ile yazılmıştır.”

    Galileo Galilei

    Ben de ünlü kaşifin sözüne katılarak ”Akademik eğitimin alfabesi matematiktir.” diyorum. Eğitim sistemimiz bu mantığa göre uyarlanmalıdır.