Bayburt’ta Nisan ayında koronavirüs vakalarında son durum

Türkiye genelinde koronavirüs salgınının azaldığı son günlerde, benzer durumlar Bayburt’ta da yaşanmaya başlandı. Günlük vaka sayılarının azaldığı görüldü.
Bayburt Devlet Hastanesine koronavirüs testi için giden vatandaşların sayısının iyice azalmış olması dikkat çekiyor.
Son günlerde hastanede ortalama 10 ile 15 kişinin verdiği test sonuçlarında 1 veya 2 kişinin test sunucu pozitif çıkıyor. Yani koronavirüs vakalarının il genelinde tamamen bitmediğini gösteriyor.
Maskelerin hemen hemen kullanılmadığı Bayburt’ta, iki yıldır devam eden koronavirüs salgınından bu güne kadar 264 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 219’u 65 yaş üzeri hastalardan oluşuyor.
Salgının ilk gününden buyana il genelinde 82630 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 18010 vatandaşın testi pozitif çıktı. Temaslı hasta sayısı ise 6800 kişiye ulaştı. Hastane dışı pozitif hasta takibi yapılanların sayısı ise 14500 kişiyi geçmiş durumda.
Koronavirüs hastalığından hastanede yoğun bakımda veya entübe durumunda olan hasta bulunmuyor.
Bakan Koca açıklama yaptı
Vaka sayılarındaki düşüşle birlikte hastanelerde özellikle yoğun bakımlardaki durum hakkında bilgiler veren Bakan Koca, “Salgının seyri giderek bu dönemde etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan illerimiz, sıfır yatan hastası olan illerimiz ve sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. Şuan 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Ve her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Ağrı’da, Uşak’ta, Gümüşhane’de, Bayburt’ta, Artvin’de yoğun bakım yataklarımızda şuan hastamızın olmadığını söyleyebilirim. Buna benzer toplam 19 ilimizde yoğun bakım yataklarımızda hastamızın olmadığını söylemek mümkün” dedi.