Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt’ta Marmelat ve Reçel Üretimi Tesisi için imzalar atıldı

Bayburt’ta Marmelat ve Reçel Üretimi Tesisi için imzalar atıldı
14 Haziran 2023 17:34 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2023 17:39
A+
A-

Bayburt Belediyesi Yöresel Ürünler ve Turşu Üretim Fabrikası ile Et İşleme Entegre Tesisine ek olarak Yöresel Marmelat ve Reçel Üretimi için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan “Bayburt Yöresel Marmelat ve Reçel Üretim Tesisi” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Bayburt Belediye Başkanlığı tarafından yürütülecek projenin sözleşme imza törenine, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve projeden sorumlu kurum yetkilileri katıldı.

Toplam bütçesi 4 Milyon 400 bin TL olan proje kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından yöresel marmelat ve reçel üretim tesisi kurulacak. Yörede geleneksel yöntemlerle imal edilen reçel ve marmelat ürünlerinin daha hijyenik koşullarda üretilmesi ve markalaşmasına katkı sunacak proje sayesinde, reçel ve marmelat üretiminde kullanılan meyveleri üreten çiftçilerin gelirlerinin artması sağlanacak. Tesiste en az 8 kadın çalışan istihdamının planlandığı projenin Bayburt’ta gıda sanayi ve tarım sektörlerinde katma değer oluşturması hedefleniyor.

Proje hakkın açıklama yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci şunları kaydetti:

“İstihdama yönelik bir başka projemizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yöresel Marmelat ve Reçel Üretim Tesisimizin maliyeti yaklaşık 5 Milyon TL ve proje kapsamında 8 personel istihdam edeceğiz.  400m² kapalı alana sahip tam teşekküllü reçel ve marmelat üretim tesisimizde günlük 500 kg ürün işlenerek; Bayburt Kaleardı eriği, kuşburnu ve diğer yabani meyvelerden reçel ve marmelat üretimi yapılacak. Projeyle hem şehrimizdeki tarımsal üretim çeşitliliği artacak, hem de vatandaşımıza istihdam sağlamış olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi Bayburt için büyük hayallerimiz var ve bu hayallerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bayburt’umuza tekrar hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. ALPAY dedi ki:

    bu kurumlara alım nasıl oluyor bari kagıt üstünde kandırmaca yapında torpil olmama ihtimalı var diyelim kardeşim gireçek kişiler belli isimleri bile yazılıdır hatta maaş bile almaya başladılar belkide yani bunun bir sonu gelsin artik liyakat lazım arkadaşlar yazık günah insanlara .

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    İstihdamda ,belediyeciliğin asli unsurlarındandır. Başkanımız ve emeği geçenleri kutluyor. Çalışmalarında başarılar diliyorum..