Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta Kurbanlar Kesildi Dualar Edildi

Bayburt’ta Kurbanlar Kesildi Dualar Edildi
21 Ağustos 2018 18:02 | Son Güncellenme: 22 Ağustos 2018 21:05
A+
A-

Bayburt’ta  Bayram namazını kılan vatandaşlar belediyenin gösterdiği kesim yerlerinde dualar edip kurbanlıklarını kestiler. 

Bayramın ilk günü kurban kesim yerlerinde en çok rağbet gören yer Belediye mezbahanesi oldu. Bayburt Belediyesi kurbanlıklarını kestirecek vatandaşlara mezbahanede oluşturduğu profesyonel ekiple hizmet verdi. Dini kurallara uygun bir şekilde kesimlerin yapıldığı mezbahane önünde ise kurbanını kestiren vatandaşlardan isteyenler kurban etlerini rahatlıkla parçalara bölmeleri için gönüllü bazı vatandaşlar masa ve elektrikli testereler kurarak hizmet verdiler.  

Sabah namazı sonrası kesimlerin başladığı mezbahane de çok sayıda gerçekleşen kesimlerin yanı sıra kurbanlık hayvanını kestirmek için onlarca vatandaş sırada beklemeye başladı.  

Mezbahane dışında ise Belediyenin belirlediği yerlerde kurbanlık kesimleri devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=KRVy8RxzCbo

YORUMLAR

  1. mete dedi ki:

    yorum yapmıştım ama yayınlanmadı. tekrar söylüyorum kesilen kurbanlarınızı Allah kabul etsin. Fakat bu manzara hoş değil. Hayvanın kellesi derisiyle beraber çıkarılır. Lütfen kesen kardeşlerim diyanet ilmihalini bir daha okuyun.