Dolar 32,5191
Euro 34,5735
Altın 2.504,25
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Bayburt’ta Kurban Bayramı yoğunluğu ve bereketi yaşanıyor

Bayburt’ta Kurban Bayramı yoğunluğu ve bereketi yaşanıyor
19 Temmuz 2021 16:22
A+
A-

Bayburt’ta Kurban Bayramına bir gün kala çarşı pazarda bayram alışveriş yoğunluğu ve bereketi yaşanıyor. Kurban Bayramı hazırlığı yapan vatandaşlar soluğu çarşı pazarda aldı.

Bayram dolayısıyla gurbetçilerin kente gelmesiyle birlikte alışveriş yoğunluğu yaşanırken cadde ve sokakların araç trafiğinden zaman zaman tıkanması sıcak havalarında etkisiyle sürücüleri çileden çıkarttı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kapalı olan esnaf gurbetçilerin de gelmesiyle birlikte bereketli günler yaşamaya başladı. Normalleşmenin başlamasıyla birlikte koronavirüs tedbirlerinin elden bırakıldığı görüntülere yansıdı.

Gurbetçilerin Kurban Bayramı ve yaz tatili nedeniyle akın ettiği Bayburt’un nüfusunu önemli derecede artmış durumda. Özellikle kent merkezindeki yoğunluk Bayburt esnafı başta olmak üzere kentte yaşayanların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Bayram bereketli görünüyor, şehirde eksikliklere rağmen yoğunluk güzel, maddi ve manevi haz oluştu.
    Lâkin halk içerisinde yine bildik gereksiz lakırdılar yok değil,
    Ne geldiler, madem çog sefirsiz, neye getdiz , maddi bir kaygılarında yog, gereksiz kalabalık gibi lakırdılar, maalesef söyleniyor.
    Tabiki genelleme yapmıyorum, fakat hoş degil

    1. ŞİNGAHLI dedi ki:

      Bayburtlu görünümlü Salig efendi ,seviyordunuz niye gittiniz demek, en hafifinden kabalık,saygısızlıktır… Soruyorum Bayburt dışında yaşayan yüzlerce kaliteli insan var. işiniz düştü mü bunların para dahil her şeylerinden faydalanıyorsunuz… bu insanlar öneride bulundu mu yazınızdaki gibi seviyesiz , haksız ithamlarda bulunuyorsunuz.. Belkide siz Bayburt da yönetimlerde de bulunuyor, fuzuili makam işgal ediyorsunuz , yazınızdan anlaşılıyor… Haklısın kirliliğin içinde yaşamaya alışmışsın, güzel geliyor. Sadece sizin gibileri acıyorum….Bayburt’u siz bu hale getirdiniz…

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bolluk bereket verdiği kadar S.O.S veriyor…(!) Günü birlik ziyaretimizde, dostumuzun sayesinde pazar yeri diye yapılan yere aracımızı çektik, daha sonrada çıkaramadık.. Kent feryat ediyor, yönetenlerin değil 5-10-20 yıl sonrasını görmek, gelecek yılı bile hesap edemiyor, göremiyor..
    Bu arada bizde misafirlerimizle , bazı mahallelerde ve çarşı içinde ziyaretlerde bulunduk..
    Eski hastane civarı , şehit Osman arkası yapılaşma tam facia, kış memleketi Bayburt da zemin katlara daire yerleştirmişler berbat, bu kafayla da yolun sol tarafı tuğla fab. tarafı üniversiteye kadar elden çıkar modern bir kent oluşması hayal olur.. Koruk dediğimiz alanda TALAN -TAHRİBAT devam ediyor.. Var olan tarım arazilerine göz dikmiş gibiler.. Aslan dağı ,vilayet ormanı perişan ,elden çıkmış gibi , rahmetli Ali Haydar bey valimizin kemikleri sızlamıştır… sayın mevcut valimizin buraya el atmasını bekliyoruz ,tam CİMER’lik olmuş…
    Vilayet ormanı yüzümüzü kızarttı, misafirlerimizde şok oldu, geceleri buralar tam felaket, başka şey anlatmak istemiyorum.. Şair zihni ilk öğretim okulunun karşısında , 5-6 katlı binalar yapılmış, bu yapılaşmayla trafikten şikayetçi olmak, özür dilerim tam AHMAKLIK ..(!)
    Mevcut yapılmış, imar verilmemesi gereken ,yapılardan bahsetmeme gerek yok.. Kentte Kolektif ,ekip çalışması ruhu yok… Günü birlik bu ziyarette görüp yaşadıklarımın ve yanlışların, onda birini dahi yazmadım… Hayal kırıklığıyla döndüm.. Bu çirkinlikleri biz görüyoruz da ,birileri görmüyor mu..? Bu birleri kim…? belediye ve il genel meclis üyeleri, Tic. odası, Esnaf odaları, tüm parti başkanları ve yönetimleri , üniversite ,diğer STK lar v.s. asıl günahkar ve kent düşmanları buraları işgal edenlerdir.. En son suçlu da belediye başkanlarıdır… Neden…? görünmeyen bu topluluğa gücü yetmiyor, bu tavırla da yetmez… Onun için kente hükmedecek GÜÇLÜ BİR İRADENİN hakim olması lazım… Nasıl olacak..? bizde saklı kalsın ,hele bir 444 gün daha bekleyelim.. İnşallah hayırlısı olur… ALLAH Bayburt’un yardımcısı ola.. Hayırlı bayramlar…