Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Bayburt’ta kura ile muhtar adayı belirlendi

Bayburt’ta kura ile muhtar adayı belirlendi
29 Aralık 2023 08:33 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2023 14:27
A+
A-

Bayburt’un Aydıntepe İlçesine bağlı Pınargözü (Kilhos) köyünde muhtarlık yarışında örnek bir karar alındı. İki muhtar adayının olduğu köyde, köy meclisinin kararı ile yapılan kura çekimi sonucu muhtar adayı belirlendi.

Aydıntepe İlçesinin 500 nüfuslu Pınargözü köyünde Aşağı Mahallede Muhittin Akbaş ve Yukarı Mahallede Bilal Genç muhtar aday adayı olurken, alınan köy meclis kararı ile bir dönem aşağı bir dönem de yukarı mahalleden muhtar adayı olacak.

Muhtar adayı seçilen kişinin azaları ise diğer mahalleden seçilecek. Alınan köy meclisi kararı ile kura çekimi sonucu Yukarı Mahalle adayı Bilal Genç aday olma hakkını kazandı.

Köy Muhtarı Numan Akbaş kura sonrası yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

“Köy halkımızın da destek vermesi sondasında gelecek nesillere de örnek olması adına köy meclisimizle aldığımız kararı uygulamaya sokarak kura çekimi ile muhtar adayımızı belirlemiş olduk. Bu uygulamanın köylerdeki çok adaylı muhtar adayını belirleme konusunda demokrasinin bir örneği olarak uygulanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Muhtar Numan Akbaş’ın başkanlığında toplanan köy meclisinde alınan kararlar şu şekilde:

– Muhtarlık Aşağı ve Yukarı mahalle olarak devam edecek.

– Kura uygulamasında Bilal Genç çıkmıştır.

– Muhtar olan taraf bir sonraki dönem aday olmayacak veya aday gösterilmeyecek.

– Muhtarın heyetinde her akrabadan 1 kişi olacak.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Hacı Ahmet dedi ki:

    Çok güzel bir tercih olmuş, Bu şekilde barış ortamı olur.
    Muhtar köyde herkese hizmet eder, diğer türlü oy vermeyen kişilere hizmet edilemiyor,
    gergin ortam oluyor.

  2. Fatih dedi ki:

    Saçma bi uygulama,bide adına demokrasi demişler,hangi demokraside aday olan kişi kurayla adaylıktan çıkarılıyor,yarın 3-4 tane aday çıkarsa ne olacak,gören duyanda eyalet yönetecekler sanır :))