Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Koyunculuk Projesi, çiftçiyi mutlu etmeye devam ediyor

Bayburt’ta Koyunculuk Projesi, çiftçiyi mutlu etmeye devam ediyor
21 Aralık 2020 16:54
A+
A-

Bayburt Valiliği’nin öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleri ile Bayburt’ta küçükbaş hayvancılığını geliştirmek ve kırsal alanda gelir kaynaklarını artırmak amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” adı altında koyunculuk projesi hazırlanarak hayata geçirildi.

Bu amaçla 28.09.2020 tarihinde Bayburt Valiliği ile Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalanmış ve imzalanan protokol neticesinde yetiştiricilere kolaylık sağlaması açısından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan tedarikçisi işletmeler, yem işletmeleri ve kesimhanelerle sözleşmeler imzalanarak ilgili Ziraat Bankası Şubesi’ne bildirildi.

Bayburt’ta koyunculuk projesi, yetiştiriciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış, projeden faydalanmak isteyen yetiştiriciler ilk günden itibaren İl Müdürlüğünden gerekli teknik desteği alarak koyunlarını temin etmeye devam ediyorlar. Çiftçiler tarafından son yıllarda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yoğun talebin yaşandığı Bayburt’ta mera ve ekilebilir alanların fazla olması nedeniyle koyunculuk için önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Özellikle köyünde kalmak isteyen ve kendi işinin patronu olmak isteyen insanların yıllardan beri bu yöndeki talepleri, projenin hayata geçirilmesinde en büyük etkenlerden birisi oldu.

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi sayesinde ilimiz meralarının eskisi gibi koyun sesleriyle canlanacağı için mutlu olduğunu, projenin yetiştiricilere hayırlar ve bereketler getirmesi temennisinde bulundu. Çiftçilerin projeden azami derecede faydalanabilmesi için İl Müdürlüğü olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını belirten Ersen, projenin hayata geçirilmesinde ve uygulama aşamasında desteklerini esirgemeyen başta Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına ve İl Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Devletin insanların hayvan ile ve bu yolla toprakla tekrar tanışmasını sağlaması güzel bir çalışma oldu. Bu vesile ile et fiyatları hem düşüşe geçer , hemde insanların geçimleri ile ilgili kolaylık saağlanmış olur.
    Fakat çiftçinin yem ile desteklenmesinin her daim desteklenmesi iyi olur. Bu sırada uyanıklara karşı tedebirler almalı , yani bir müddet sonra hayvanları satmalar veya hastalandı kestik numaralarına karşı tedbirli olmalı