Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta koronavirüs vakalarında son gelişmeler

Bayburt’ta koronavirüs vakalarında son gelişmeler
1 Ekim 2020 13:47 | Son Güncellenme: 1 Ekim 2020 13:54
A+
A-

Ülke genelinde salgının başladığı günden bugüne kadar koronavirüs hastalığından ölenlerin sayısı 7 bin 997 olarak açıklanırken, Bayburt’ta 50’den fazla kişinin hayatını kaybetti.

Ülke genelinde olduğu gibi son bir ay içerisinde Bayburt’ta yaşanan koronavirüs vaka sayılarında önemli artış yaşandı. Yetkililer koronavirüs vakalarındaki artışlara yönelik yaptıkları açıklamalara bakıldığında, bütün ikazlara rağmen nişan, düğün ve taziye gibi geleneksel toplantıların devam ettirilmesinin yanı sıra kural ihlali yapan insanlara bağlıyorlar.

Bayburt’ta Ağustos ayının son haftası ile Eylül ayı içerisinde koronavirüs vakaları önemli derecede artarak 1500’lerin üzerine kadar çıkması ve Bayburt Devlet Hastanesinde kapasitenin dolu olması nedeniyle, koronavirüs hastalarının büyük bir bölümü evlerinde karantinaya alınarak tedavi görmeye başladı. Zaman zaman günlük pozitif vaka sayılarının 100 ile 200 arasında seyretmesi öncelikle sağlık çalışanlarının işini iyice zorlaştırdı. Endişelerin üst seviyelere çıktığı günlerde Eylül ayının başlarında Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada düğün, nişan ve toplu etkinliklere kısıtlamalar getirildi.

“Vaka sayılarında düşüş yaşanıyor”

Yaşanan bütün gelişmeler sonrasında alınan tedbirlerle salgının yayılış hızı son günlerde düşmeye başladı ve evlerinde tedavi gören hastaların sayısı da azalmalar görüldü. Günlük vaka sayılarının hala çiftli rakamlarda devam ettiği Bayburt’ta, koronavirüs salgınının görüldüğü ilk günden buyana 20 bin üzerinde test yapıldı, 4 binin üzerinde pozitif hasta ise tedavi görerek sağlığına kavuştu. Her gün yeni vakalarla değişkenlik gösteren pozitif vakaların ortalama sayısı 1500 lerden 600 lere gerilemiş durumda.

İl genelinde vaka sayılarının artışını önlemek amacıyla tedbirler artırılırken denetimler de  sıklaştırıldı. Yetkililerin uyarılarına göre, havaların soğumaya başlaması vaka sayılarında artışa neden olabileceği, bu yüzden vatandaşların maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını ihmal etmeden uygulamaları isteniyor.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Mehmet dedi ki:

    Hiç bir denetim yapılmıyor. Caddelerde maskesiz dolaşan çok insan var. Pozitif olduğu halde karantinada kalmayan insanlar var. Nasıl denetim yapılıyor. Daha duyarlı davranılmalı. Hastalarımıza Allah acil şifa versin.

  2. ilhan doğan dedi ki:

    pozitif vakalar tedavi görerek sağlığına kavuşmuş demişsiniz.Fakat biz 14 gün boyunca sadece kapıya girilmez yazısı asan polisi ve 1 defalığa mahsus fiiliasyon ekibini gördük.Allah a şükür maddi durumu imkanı olan çoğu hasta bizim gibi kendisini tedavi etti.Aile hekimi kendisi bile aramadı hemşiresi 2 defa arayıp sesimizi duydu.Allah böyle bir imtihanı tekrar yaşatmasın.