Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Koronavirüste son durum!

Bayburt’ta Koronavirüste son durum!
20 Ocak 2021 14:53 | Son Güncellenme: 21 Ocak 2021 22:56
A+
A-

Bayburt’ta son günlerde tespit edilen koronavirüs vaka sayılarında azalma yaşanırken ülke genelinde alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar vermesi umut yarattı.

Bütün yurtta hafta sonları ve geceleri sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulamasıyla birlikte koronavirüs vaka sayılarında düşüş yaşanması, birçok ilde olduğu gibi Bayburt’ta da etkisini göstermeye başladı.

Türkiye’nin en küçük ve en az nüfusa sahip illerinden birisi olan Bayburt’ta, Ekim 2020 tarihinden bu yanan vaka sayılarında başlayan düşüş, aradan geçen 3 ay gibi bir sürede önemli oranda azalma görülüyor olsa da son günlerde görülen vaka sayıları endişe vermeye devam ediyor.

Bütün ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da sağlık çalışanları Çin aşısı olan Sinovac aşılarının ilk dozlarını vuruldu. Şimdi ise vatandaşlar aşı olmak için Çin’den gelecek olan aşıyı beklemeye başladı.  

Günlük vaka sayıları 5 ile 10 arasında değişkenlik yaşanan Bayburt’ta ilk günden buyana 33 bini aşan koronavirüs testi gerçekleştirildi. 8 bin 400’ün üzerinde pozitif vakaya rastlanan kentte 8 bin 100 kişiye yakın hasta tedavi edildi ve sağlığına kavuştu. Koronavirüsten 121 kişi yaşamını yitirirken yoğun bakım sayısı azalmış ve entübe durumda şimdilik hasta bulunmuyor. Hastane dışında evlerinde tedavi görenlerin sayısında vaka düşüşlerine paralel olarak azalma görülse de hala azımsanmayacak sayıda hasta evinde tedavi edilip sağlık çalışanları tarafından takipleri düzenli olarak yapılıyor.

Yetkililerin de her zaman vurguladığı gibi maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin aksatılmadan titizlikle uygulanması gerektiğinin altı çizildi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.