Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Bayburt’ta Koronavirüs vakaları yükselişe geçti

Bayburt’ta Koronavirüs vakaları yükselişe geçti
20 Ağustos 2020 12:16 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2020 12:33
A+
A-

Bayburt il genelinde son zamanlarda yükselişe geçen vaka sayıları kentte yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.

Kurban Bayramı ziyaretleri ile özellikle düğün ve nişan törenlerinin vaka sayılarının artmasında etkili olduğu belirtilen Bayburt’ta, pozitif vaka sayısı 400’ün üzerine çıkmış durumda. Pozitif vaka sayılarının yükselişi devam ederken, Bayburt Devlet Hastanesinde kapasitesinin dolu olması nedeniyle birçok pozitif hasta evlerinde tedavi ediliyor.

Son zamanlarda koronavirüs verilerinin yükselişe geçmesiyle birlikte bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşlar için tekrarlanan yasaklar, Bayburt içinde geçerli olabilir mi diye vatandaşlar arasında beklentiler oluştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 65 yaş üst vatandaşlar için şunları söylemişti:

“65 yaş virüsü bulaştırır diye değil, virüs bulaşırsa daha büyük risk olduğu için büyüklerimizi korumak istedik. Şu anda 65 yaşla ilgili genel anlamda kısıtlama yok, özel anlamda il bazında riskli bulunan illerde il kurulları tarafından bu kararlar alınabilir. Sadece bir ili söyleyeyim. Dün konuştuğumuz bir ilin, hastanede yatan hastaların yüzde 42’si 65 yaşın üzerindeydi. Bu il için bir önlem almanız gerekmez mi? Bunu büyüklerimizi korumak için aldığımızı bilin.”

65 yaş üstü yasağı uygulanan iller:

İzmir, Ankara, Bursa, Kütahya, Bolu, Tunceli,  Giresun, Kilis, Gümüşhane, Denizli, Tekirdağ, Balıkesir, Niğde, Konya, Çankırı , Kars, Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Kahramanmaraş, Malatya, Siirt, ve Düzce’de 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlamalar uygulanıyor.

 

YORUMLAR

  1. Umut An dedi ki:

    Bayburt neyi bekliyor. Salgınla mücadele neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır. 65 yaş ve üzeri olanlar için tedbirde tek başına yeterli değildir. Diğer önlemeler alınmalı ve uygulanmalıdır. Gençlerin çoğunluğu maskeye Fransız.