Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta koronavirüs vaka, vefat ve iyileşen hasta sayısı…

Bayburt’ta koronavirüs vaka, vefat ve iyileşen hasta sayısı…
9 Mayıs 2020 16:38 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2020 17:43
A+
A-

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınında Bayburt’ta ilk görülen koronavirüs vakasından bu güne kadar yaşanan vaka sayısı 320 kişiye ulaştı. Bu süreç içerisinde 21 kişi vefat etti, iyileşerek taburcu olanların sayısı ise 269 kişiyi buldu.

Bayburt’ta koronavirüs salgınıyla ilgili zamanında tedbirlerini alan sağlık teşkilatı ve çalışanlarının üstün gayretleriyle birlikte tedavi gören koronavirüs hastalarının büyük bir bölümünün tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

27 Nisan 2020 tarihinde Memnune Evsen Huzurevinde yaşanan koronavirüs vaka sayıları hastanedeki doktorundan hemşiresine kadar bütün personeli harekete geçirirken, bulaşma hızının kontrol altına alınabilmesi için karantina altına alınan Konursu köyü dahil birçok alanda pozitif çıkan hastaların temas ettiği kişilere ulaşılıp tarama yapıldı. Huzurevindeki vakalar sonrası 80’leri bulan vaka sayısı sonrasında tedavileri devam eden hastalar iyileşerek taburcu edilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde Huzurevinde virüse yakalanan ve farklı rahatsızlıkları bulunan yaşlı hastalardan 6 kişi yaşamını yitirdi.

“Son vakalar hasta sayısını artırdı”

Memnune Evsen Huzurevinde yaşanan ve 35 kişide tespit edilen vaka sayısı ile devamında Konursu köyünde yaşanan 12 vaka sayısının toplamı 47’ye ulaşmıştı. Aynı günlerde hastanede 22 kişi koronavirüs tedavisi gören hasta vardı. Vaka sayısının bir anda artması nedeniyle hastanede koranavirüs tedavisinde hizmet veren doktor ve hemşire sayısı da artırıldı. Başarılı bir şekilde devam eden tedavi süreçlerinde çok sayıda hasta tedavi edilerek taburcu oldu.

“Tedavide önemli başarı”

Bayburt’ta bu güne kadar koronavirüs hastalığı belirtisiyle Bayburt Devlet Hastanesine müracaat eden hasta sayısı 320 kişiyi buldu. Bunların içerisinde 21 kişi yaşamını yitirdi. Hafta sonu itibarıyla 2 kişi yoğun bakımda olmak üzere toplam 30 kişinin tedavisi devam ediyor. Bütün bu verilere bakıldığında 269 kişinin tedavisi tamamlanarak hastaneden taburcu edilerek evlerine gönderilmiş durumda. 

Diğer taraftan Bayburt’ta vaka sayılarının kontrol altına alınarak azalmaya başladığı ve önümüzdeki iki hafta içerisinde yeni vakalar olmadığı takdirde tedavi görenlerin tamamına yakının taburcu edileceği ön görülüyor.

Koronavirüs tedbirlerinin il genelinde her alanda titizlikte yürütüldüğü ve vatandaşların alınan tedbirlere uymaları önemle vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.