Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Bayburt’ta Koronavirüs vaka sayısında artış başladı

Bayburt’ta Koronavirüs vaka sayısında artış başladı
6 Haziran 2020 13:13 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2020 13:55
A+
A-

Bayburt’ta bir hafta öncesine kadar tekli rakamlara gerileyen Koronavirüs hasta sayısı il merkezine bağlı Akbulut köyünde yaşanan pozitif vakalarla tırmanışa geçmiş durumda.

Aydıntepe’ye bağlı Akbulut köyünün karantinaya alınması sonrası il genelinde vaka sayısında artış başladı ve koronavirüs hasta sayısı 3’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 38 kişiye ulaşmış durumda.

Alınan bilgiye göre, İl dışından Akbulut Köyüne ziyarete gelenler içerisinde kornavirüsü tespit edilmesi sonrasında köy karantina altına alınarak köye giriş çıkışlar yasaklanmıştı.

Köyde bulaş ihtimali üzerine başlatılan sağlık taramalarında her geçen gün vaka sayısında artış yaşandı ve 33 kişinin tahlil sonuçları pozitif çıkınca, hastanede tedavi gören sayı kısa sürede üst seviyelere tırmandırmış oldu.

İl dışından Bayburt’a gezmeye veya her hangi bir gerekçe ile kalmak için gelenler şehir girişlerindeki kontrol noktalarında kendilerine belge imzalatılarak 14 gün takip altında olmaları gerektiği söyleniyor. İl dışından gelerek köylerinde kalacak olanlar ise köy muhtarlarının bilgisi dahilinde sağlık ekiplerince takipleri sağlanıyor. İsimleri yazılarak belge imzalatılanların bilgileri otomatik olarak sağlık sistemine düştüğü için İl Sağlık Müdürlüğü personelleri kişilerin sağlık takiplerini rahatlıkla yapabiliyorlar.

İl dışı seyahatlerinin arttığı şu günlerde insanların koronavirüs tedbirlerine daha fazla özen göstermeleri konusunda uyarılar yapılırken, cadde ve sokaklarda insanların sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirlere çoğunlukla uymadıkları görülüyor.

Diğer taraftan Huzurevi sakinlerinden 4 kişinin tedavisi devam ederken, bu güne kadar pozitif vakalardan il genelinde 15 kişi tedavi gördüğü Bayburt Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş durumda. Bu sayıya tedavi olup negatife dönüştükten sonra ölen hastalar dahil değildir.

Bu arada Bayburt’ta hastalığın kontrol altında tutulmasının en önemli nedenlerinden birisi ise Bayburt Üniversitesinin İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine sunduğu test cihazı sayesinde testlerin Bayburt’ta yapılıyor olması ve kısa sürede alınan test sonuçlarına göre, hastalığın yayılmadan zamanında önlemlerin alınması olarak değerlendiriliyor.

Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi gören koronavirüs hasta sayısının günlük olarak değişebileceği, artışların veya azalmanın yaşanabileceği, bununda önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtiliyor.

 

 

YORUMLAR

  1. Yeter69 dedi ki:

    Yazıklar olsun sizin yorumunuza sonuna kadar katiliyorum..Vaka sayısı az olan şehirlere vaka sayısı yuksek olan sehirlerden gelme kisitlamasi devam etmeliydi..Seyehat kısıtlaması kalkti geldiniz 14 gün kuralina izolasyona uymali herkes,yoksa bu pandemi bitecek gibi gözükmüyor dikkat eden insanlari riske atıyorsunuz kul hakkina giriyorsunuz..Yapilan sorumsuzluga ve cahilce davranislara yeter

  2. bydogan dedi ki:

    araçların kontrolünün bir anlamı yok ki. şehirler arası seyehat izni çıkınca herkes bayburta akın etti. kontrol etse ne diyecek geri dön mü? asıl mesele buraya gelipte karantinada kalmayan sorumsuzlarda ve onların kontrolünü yapmayan yetkililerde

  3. YAZIKLAR OLSUN! dedi ki:

    YAZIKLAR OLSUN! Haber içeriğinde bir de kontrol altında düye bahsetmişsiniz,testlerin bayburtta yapılması hastalığın kontrol altında olduğu anlamına gelmiyor.Bir SAĞLIKÇI olarak Bayburtta ki tedbirlerin yetersiz olduğunu belirtmek isterim.Bayburt valiliği ve belediyesi bu ihmalkarlığın hesabını veremez.Şehirler arası giriş çıkış yasağı kalkmadan önce de Bayburtta İstanbul veya diğer büyük şehirlerden birçok vatandaş Bayburta gelmişti !!! Yalandan sadece şehir merkezinin giriş çıkışlarına polis koyularak bu iş yapılmaz.Büyük illerden gelenler genellikle köylerine gittiler ve burada herhangi bir kontrol noktası zaten yok. Şu memlekete zaten değer vermiyorsunuz bari bu konuda hassas davranın. Bayburt şimdi 3.dalgayı yaşıyor. Koskoca konya da ölüm sayısı 20 iken Bayburtta 15 nüfüs/ölüm oranının en yüksek olduğu iilerden biri. YETER ARTIK TEDBİRSİZLİK.
    Sağlık konusunda sessiz olan ve yanlı bir tavır sergileyen Medya ya da YAZIKLAR OLSUN!!!!!

  4. vatandaş dedi ki:

    İl’ e Trabzon güzergahından giriş yapılan yerdeki kontrol noktasında 1 haftadır kontrol yapılmıyor. Gelen araç direk şehre giriş yapıyor. Daha duyarlı olunması gerekmez mi ?