Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
BİST 9.569,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayısı tavan yaptı!

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayısı tavan yaptı!
25 Ağustos 2020 00:04 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2020 11:20
A+
A-

Koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam etmesine rağmen, Bayburt’ta tedbirlere uymayan vatandaşların sayesinde vaka sayıları tavan yaptı. Hastane kapasitesi doldu tedaviler evlerde devam ediyor.

Bayburt’ta, bundan bir buçuk ay önce yani 8 Temmuz 2020 tarihinde 2 vaka sayılarına kadar düşen koronavirüs pozitif hasta sayısı, aradan geçen süre içerisinde kurban bayramı ziyaretleri, cenaze taziyeleri, halk pazarı günlerindeki yoğunluk ve özellikle hala devam eden düğün ve nişan törenlerinin etkisiyle 700 civarına tırmanan vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Pozitif hasta sayısının artmasından dolayı Bayburt Devlet Hastanesinde kapasitenin dolu olması nedeniyle, hemen her mahallede birçok evde ve köyde karantina uygulamasına gidilerek çok sayıda vatandaş kendi evlerinde sağlık personellerinin denetiminde koronavirüs tedavisi görüyor.

“Vatandaş yeni yasaklar getirilsin istiyor”

Vaka sayılarının artmasından endişe duyan vatandaşlar, öncelikle düğün ve nişan törenlerinin bir süreliğine iptal edilmesini veya daha radikal kararların alınmasını bekliyor. Diğer taraftan bütün uyarılara rağmen tedbirlere uymayarak inanların sağlığını hiçe sayanlara ise caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyor.  

Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında vaka sayılarındaki artış her gün artarak devam ederken, insanüstü çabalarla hizmet veren sağlık çalışanlarının yoğunluğu ikiye hatta üçe katlanmış durumda.

 

 

YORUMLAR

  1. Kübra dedi ki:

    Millet şu vaziyette bile yurtdışından geliyor. Köyler tıka basa dolu. Istanbul dan gelenler. Taziye evine giden,düğüne giden. Allah akıl fikir versin. Kimsenin umrunda değil. Aklınızın başına gelmesi için ,tedbirlere uymaniz için illâ ailenizden ya da akrabalarınızdan birinin ölmesi mi gerekiyor!?

  2. Ünsal usta dedi ki:

    Çocuk parkları düğünler mesirelik yerler dolu korunma yok devlet tedbir alsın biz niye bireysel olarak görevimizi yapmıyoruz falancı yapmış biz niye yapmayalım falancı pozitif çıktı sende sıranı bekle Rabbim hepimize şuur sahibi olmak yaşamayı nasip etsin inşallah

  3. Korona ya dikat dedi ki:

    Kur’an kursları neden hala açık kaleardinda 8 pozitif vaka cikmis

  4. Maske mesafe tedbir dedi ki:

    Gerçek sayı neden acıklanmıyor

    1. Uzaktaki Bayburtlu dedi ki:

      açıklansa ne olacak ne değişecek saçma sapan hareket edenler kendilerine çeki düzen mi verecek neden hep birilerinin sizi yönlendirmesini bekliyorsunuz can sizin canınız onuda başkası mı koruyacak hep başkasını sorumlu tutma derdindesiniz bence önce öz eleştiri yapın