Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta Koronavirüs tedbirlerine uymayan işyerlerine ceza kesildi

Bayburt’ta Koronavirüs tedbirlerine uymayan işyerlerine ceza kesildi
4 Nisan 2020 21:40 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2020 01:14
A+
A-

Bayburt’ta koronavirüs salgını nedeniyle uyarılara ve yasağa rağmen faaliyetlerini sürdüren kıraathanelere para cezası kesildi.

Denetimler konusunda yapılan yazılı açıklama şöyle:

Bayburt’ta yeni tip koronavirüsün tehlikeli sonuçlarından vatandaşları korumak ve virüsün toplum içerisinde yayılımının önlenmesine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereğince denetimler devam ediyor. Koronavirüsle mücadeleye yönelik alınan kararlar bu esnetilmeden hayata geçiriliyor.

Vatandaşların topluca bir arada bulunduğu ve hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirmesiyle faaliyetlerine İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçici ara verilen işletmelerde İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim yapıldı. Denetimler sonucu kurulun 2020/6 sayılı kararlarına muhalefet ettiği tespit edilen 3 kıraathane ve bir çayevine toplam 12 bin lira idari para cezası kesildi. Denetimler kapsamında işletmelerde bulunan 22 kişiye “Emre Aykırı Davranışta Bulunmak”tan dolayı 8 bin 624 lira, bir vatandaşa ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca 300 lira idari para cezası kesildi.  

İl genelindeki denetimlerde ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş ve üstü vatandaşlardan ikametlerini terk etmelerini sınırlandıran ve yolcu taşımacılığını düzenleyen genelgelerine göre 5 kişiye tedbirlere aykırı davranmaktan, 1 kişiye de fazla yolcu taşımaktan Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.