Dolar 32,5653
Euro 34,8998
Altın 2.439,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta koronavirüs salgını geri döndü!

Bayburt’ta koronavirüs salgını geri döndü!
28 Temmuz 2022 08:28 | Son Güncellenme: 28 Temmuz 2022 09:59
A+
A-

Bayburt’ta son günlerde artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle hastaneye test için başvuru sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın en son açıkladığı koronavirüs verilerine göre, vaka sayısında fazla artış yaşanıyor. Türkiye genelinde haftalık vaka sayısı 250 bine yaklaşırken vefat sayıları da artıyor.

Bayburt Devlete Hastanesinde normal zamanlarda acil ve polikliniklere hasta baş vuru sayısı her geçen gün katlanarak devam ederken, koronavirüs belirtileri nedeniyle test verenlerin üçte birisinin testleri pozitif çıkmaya başladı.

Yaz tatili dönemiyle birlikte ülke genelinde artış gösteren koronavirüs vakalarının Bayburt’ta da koronavirüs kabusunun geri döndüğünü ve endişe verici boyutlara ulaşmaya başladığını söylemek mümkün. Test sonuçları pozitif çıkanların büyük bir bölümü evlerinde tedavilerini devam ettirirken, hastanede tedavi gören ve yoğun bakımda yatan hastalar da bulunuyor.

Vaka sayısındaki artışın en büyük sebebinin toplu taşıma araçlarında ve kalabalık mekânlarda maske takılmaması olduğunu söyleyen uzmanlar, maske takılmamaya devam edilirse vakaların her geçen gün daha fazla artacağına dikkat çekiyorlar.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Yusuf dedi ki:

    Çok şükür insanımız televizyonlardan geri gelmeyen sözde uzmanlara artık kulak asmıyor. Maskenin ne denli zararlı bir materyal olduğunu anladı. Bu sıcakta maske takıp vücudunu oksijensiz bırakmıyor. Çünkü maske takmanın kendisini hasta ettiğini anladı.

    Çok şükür insanımız, “Dünyayı kurtaran Türkler” diye pazarlanan, kendi deyimleri ile yarım saatte buldukları ama kendilerinin bile vücuduna yaptirmadiklari aşıların işe yaramadığını da anladı. Hatta bırakın işe yaramasını aşılardan sonra bir sürü insanın kalp krizi, pıhtı vb. sorunla karşı karşıya kaldığını da anladı.
    Bir de şu burnu aktığında, azıcık kırgınlık hissettiğinde test yaptırmaya koşmasa tamam olacak.
    Ona da az kaldı.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu lanet hastalığa başka pencereden bakmak istiyorum, bu illeti ben hep böyle değerlendirdim ve de ısrarcıyım ,İmar kirliliği, çirkin yapılaşmanın olduğu, en fazla 6- 7 bin nüfusun yaşaması gereken alanda yaklaşık , 25-30 bin nüfus yaşıyorsa , Korona virüsü veya başka hastalıkların olması gayet normal, bu bir görüştür. Katılır veya katılmazsınız , maalesef gerçek budur. İmar kirliliği beraberinde , sağlıksız insanların çoğalmasına da hizmet ediyor..
    TEMİZLİK İMANDANDIR ifadesini , el, ayak ve beden temizliği olarak bilir veya hatırlarsak yanılır, gaflete düşeriz. Yaşadığımız yerin İMARI , TEMİZLİĞİ imanımızla aynı eş değerdir. Bayburt’u tahribe devam, PARA,MENFAAT her şeyden önemli, onun için İMAN noktasın da yanlışlığımız var demektir.(!) Kısaca hastalıklar hak getire, anlayış şu ölenlere Allah’tan rahmet, kalan sağlar bizimdir. Herkes kendine dikkat etsin, Allah şifalar versin…Selamlar..