Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta koronavirus nedeniyle 5 güzergah trafiğe kapatıldı

Bayburt’ta koronavirus nedeniyle 5 güzergah trafiğe kapatıldı
29 Mart 2020 21:54 | Son Güncellenme: 29 Mart 2020 22:00
A+
A-

Bayburt Valiliği Pandemi Kurulu tarafından koronavirüs salgını nedeniyle alınan karar gereği, çevre illerden şehre giriş güzergahı olarak kullanılan beş nokta İl Özel İdaresi tarafından araç trafiğine kapatılarak kontrollü geçiş uygulaması başlatıldı.

Türkiye genelinde koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler gereği, şehirlere giriş yapan araçlar kontrol noktalarında denetimler sonrası geçişlerine izin veriliyor. Bu doğrultuda Bayburt’ta Erzurum – Trabzon karayolu güzergahları başta olmak üzere, çevre illerden veya ilçelerden şehre giriş olarak kullanılan Çaykara ilçesi yolu, Danışment, Taşkesen ve Kopuz köyü güzergahı ile Seyhanlar petrol arkasında bulunan köylere giden yollar alınan önlemlerle kapatılarak kontrollü geçişler sağlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Ensar Yerlikaya’nın denetiminde başlatılan ve İl Jandarma ekiplerinin de eşliğinde kapatılan yolların, köylere giriş çıkışları engellemek için olmadığı sadece alınan karar gereği bu güzergahları kullanarak il dışından şehir merkezine giriş yapan araçların koronavirüs salgını nedeniyle denetimlerinin yapılması için uygulamanın gerçekleştirildiğini, bunun dışında ise il genelinde hiç bir köy yolunun kapalı olmadığı belirtildi.

 

YORUMLAR

  1. intörn doktor dedi ki:

    Kesinlikle katılıyorum!!!
    belediye havayı ilaçlıyor sokakları köpüklü suyla yıkıyor. temizlik iyidir tabi ama virüs havadan değil temastan yayılıyor. yerden uçup ağzımıza burnumuza girecek hali yok virüsün. damlacıkla bulaşıyor. toz değil bu. ayrıca insan vücudu dışında 10-12 saatte ölüyor. belediye onlara para harcayacağına millete dezenfektan ya da kolonya dağıtsın.

  2. enexdian dedi ki:

    adam gibi sokağa çıkma yasağı ilan edin bu işin başka çözümü yok.bugün mecburen alışveriş için sokağa çıktım caddede saat kulesi etrafına bariyerler kurulmuş ama millet hep sokakta. işi olan da olmayan da. şehire giren arabanın şoförünü kontrol etsen ne etmesen ne. bir sürü kamyon sırada bekliiyor kontrol noktasında .adam şehre uğramadan transit geçip gidiyor. böyle zamanlarda mantıksızlıklar silsilesi diz boyu belediye havayı ilaçlıyor sokakları köpüklü suyla yıkıyor. temizlik iyidir tabi ama virüs havadan değil temastan yayılıyor. belediye onlara para harcayacağına millete dezenfektan ya da kolonya dağıtsın.

  3. Vatandaş dedi ki:

    Denetimsiz yapılan işten fayda gelmez Kaleardında yatılı bölge önündeki yolda yapılan yol kapamasında iki-üç tane duba bırakıldı. Onları kenara atıp şehre giren ve çıkan araç sayısı fazla. Lütfen daha caydırıcı engel konulsun. Teşekkürler.