Dolar 32,5410
Euro 34,9121
Altın 2.423,55
BİST 9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Kışın Habercisi “Lahana” Tezgahlarda Yerini Aldı

Bayburt’ta Kışın Habercisi “Lahana” Tezgahlarda Yerini Aldı
7 Kasım 2019 20:49 | Son Güncellenme: 8 Kasım 2019 11:43
A+
A-

Bayburt’ta kış sezonunun habercisi olan ve gözde ürünlerden Bayburt Lahanası üreticileri olan bağcılar tarafından satışa sunuldu.

Her yıl Kasım ayının ilk günlerinde satışa çıkan ve Kasım ayı sonuna kadar hasatı tamamlanan Bayburt lahanası taşıdığı özelliklerle çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından tercih edilen ürünlerin ilk sırasında yer alıyor.

Özellikle doğal yapısıyla ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle tercih edilen Bayburt lahanasının başta turşusu olmak üzere, çorbası ve sarma dolması şehrin lezzet kültürleri arasında yerini almıştır.

Lahanayı bin bir güçlükle üreten ve satılacak duruma gelene kadar aylarca özenle yetiştirmeye çalışan ve ekmeklerini benzeri ürünleri satarak evlerini geçindiren Bayburt’un bağcıları olarak isimlendiren emektar insanlara bu yılın satışlarını ve lahana fiyatlarını sorduk.

Geçen yıla göre bağlarından düşük seviyede ürün aldıklarını ve vatandaşı etkileyen ekonomik sıkıntılar yüzünden satışların düşük olduğunu dile getiren Bağlılar, Lahanaların her birisini büyüklüklerine göre 10 ile 20 lira asasından satış yaptıklarını belirterek, Kasım ayı sonuna kadar lahana hasatının devam edeceğini, havaların soğumasıyla birlikte Bayburt lahanasının lezzet kazandığını ifade ettiler.

Çekim yaparken tesadüfen sahilden gelen bazı vatandaşların lahana aldıklarına ve özelliklede sıkı pazarlık yaptıklarına şahit olduk. Bayburtlulardan daha fazla Bayburt Lahanasının özelliklerini bilerek tercih eden Trabzonlular kısa süre çok sayıda lahana alarak yollarına devam etmiş oldular.

2019 yılının bitimine yaklaşık iki ay kala Bayburt Lahanası satışa çıkarak Bayburt’ta kış mevsimin bir şekilde başladığının habercisi oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=Xr6JaXWctIg

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.