Dolar 32,4978
Euro 34,5801
Altın 2.476,93
BİST 9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Bayburt’ta Kiralık Ev Sorunu Yaşanıyor

Bayburt’ta Kiralık Ev Sorunu Yaşanıyor
5 Ağustos 2018 00:42 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2018 17:12
A+
A-

[responsivevoice_button buttontext=”SESLİ OKU” responsivevoice_button voice=”Turkish Female”] Bayburt’ta son günlerde cadde ve sokaklarda kiralık ev arayanların sayısı her geçen gün artıyor. 

Son bir ay içerisinde Bayburt’a gelen yaklaşık 800 civarındaki uzman çavuşun önemli bir bölümü barınma sorununu gidermek için şehir merkezinde kiralık ev aramaya devam ediyor. Kiralık ev arayanların sayısı artınca şehirde bulunan kiralık ev fiyatları tavan yapmış durumda.  

Ev arayan uzman çavuşlar, 2+1 dairelere 800 ila 1000 lira arasında kira istendiğini dile getiriyorlar. Bir çok uzman çavuş ise otel ve apartlara yerleşmek mecburiyetinde kaldıklarını ama hala çok sayıda arkadaşlarının kiralık ev aradığını belirttiler.  

Bayburt’ta kiralık ev sorunu yaşanırken, vatandaşlar endişelerini şöyle dile getiriyor:

Acemi birliği gelsin diye hayal kurulan ve dualar edilen Bayburt’ta, 800 askerimize kiralık ev bulmakta sorunlar yaşanırken, Her yıl sayısı artması için yolları dört gözle beklenen ve yaklaşık bir ay sonra Bayburt Üniversitesini yeni kazanan öğrenciler bu şehre geldiğinde barınma sorunu yaşamayacaklar mı?. Önümüzdeki günlerde polis ve diğer devlet memurlarının Bayburt’a atamaları ve tayinle gelmeleri neticesinde bu insanlar şehir merkezinde kiralık ev nasıl bulacakları konusunda düşüncelerini dile getirdiler. 

Askerin, Polisin ve bir çok devlet memurunun kiralık ev aradığı Bayburt’ta, son günlerde esnaflar başta olmak üzere bir çok vatandaş yaşanan kira sorununun Bayburt adına üzüntü verici bir durum olduğunu, her gün kendilerine kiralık ev var mı sorularıyla karşılaştıklarını ifade ettiler. 

YORUMLAR

  1. ESLEM dedi ki:

    BAYBURT KALEARDI MAH. ŞEHİT OSMAN KONUTLARINDA BİLDİĞİM KADARIYLA BİRÇOK KİRALIK EV VAR…

  2. YAVUZ dedi ki:

    BAYBURTA DEVLETİN HİÇ BİR ŞEY YAPMADIĞI ORTADA….ERZİNCANDA TOKİ 2015 YILINDA 11BİN KONUT PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ…EVET DOGRU ANLADINIZ TAM 11BİN KONUT ..TOKİNİN İNTERNET SİTESİNDE YAZIYOR…DEVLET VE BURDAKİ YÖNETİCİLER GİTSİN ÇORUHA BETON YIGININI TONLARCA PARAYI GÖMSÜNLER….DAHA NİCE SAYAMAYACAGIM NİCE İŞLER VAR..BURA YA İLK YAPILACAK ŞEY TOKİNİN BAYBURTA BURDA YAŞAYAN AİLELERİ TESPİT EDİP BURAYI TERKETMEYEN VATANDAŞI TESPİT EDİP BİR AN ÖNCE BİNLERCE KONUT YAPMASI OLACAKTIR.VE BAYBURTLUYU EV SAHİBİ YAPACAKTI.BAKALIM BUNDAN SONRA BAYBURTTA EV SAHİPLERİ BİRAZCIK İNSAF DERLER BELKİ…..EN İYİ MÜSLÜMAN TİCARETİNDE VE ALIŞVERİŞİNDE DÜRÜST OLAN MÜSLÜMANDIR.