Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta kaz çiftliğinde kuluçkalıklardan yavrular çıkmaya başladı

Bayburt’ta kaz çiftliğinde kuluçkalıklardan yavrular çıkmaya başladı
11 Haziran 2020 23:10
A+
A-

Bayburt Kaleardı mahallesinde 2019 yılında kurulan TAYBA Kaz Çiftliğinde ilk kaz yavruları çıkmaya başladı.

Bayburt’ta yeni bir üretim sektörünün öncülüğünü başlatan ve il dışında yaşayan üç Bayburtlu Kemal Karakaya, Abdulkadir Adıgüzel ve Mustafa Koçer şehir merkezi Kaleardı Mahallesinde 2019 yılında 750 kaz yavrusu ile kurdukları kaz çiftliğinde ilk kaz yavrularını almaya başladılar.

Kaz çiftliği ile sürekli ilgilenen Mustafa Koçer, yetiştirdikleri kazlardan elde ettikleri yumurtalardan üretimin başladığını, bu yıl 3 bin civarında kaz yavrusunun üretiminin gerçekleşeceğini söyledi.

Kaz yumurtaları kuluçka makinelerinde bir ay bekletildikten sonra, kaz yavruları çıkmaya başlıyor. Daha sonra belirli sayılarla bir hafta bekletilecekleri kümese konan kaz yavruları belirli bir süre sonra açık alanda beslenmeye başlıyorlar.

TAYBA Kaz Çiftliğinde ilk üretimin başlamış olması nedeniyle yavru kaz taleplerini karşılamaya çalışıyorlar. İl dışından gelen taleplerin yanı sıra il merkezi ve özellikle köylerden taleplerin başladığı belirtiliyor.

Yakın bir gelecekte kaz çiftliği sayesinde kaz yemeklerinin Bayburt yemek kültürüne dahil olması beklenirken, kaz üretimi konusunda Bayburt’ta yeni bir sektörün başlayabileceği birçok kişinin ise kaz üretimi konusunda yeni çiftlikler oluşturabilmenin hesaplarını şimdiden yaptıkları kaydediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=x26R479A5ac

YORUMLAR

  1. tebabet dedi ki:

    Allah bereket versin, ancak bu ortam çok riskli. Göçmen kuşlar ve taşıdığı hastalıklar var. Türkiyenin bazı bölgelerinde halen var olan öldürücü hastalıklar var. Üreticimizi tebrik eder, bu risklere karşı önlem almasını tavsiye ederim.