Dolar 32,4558
Euro 34,8302
Altın 2.481,13
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Kavurucu Sıcaklardan Kurtulmanın Adresi Çoruh Nehri

Bayburt’ta Kavurucu Sıcaklardan Kurtulmanın Adresi Çoruh Nehri
18 Ağustos 2019 22:35
A+
A-

Bayburt’ta son yılların en sıcak yaz dönemlerinden birisi yaşanırken termometrelerin gölgede 37 dereceyi gösterdiği hafta sonunda, serinlemek isteyenlerin en önemli tercihi Çoruh Nehri oluyor.

Özellikle yüzmek isteyenler veya nehir kıyısında su içerisinde masasını kurup piknik yaparak serinlemek isteyenlerin büyük çoğunluğu Kopuz Köprüsü çevresini tercih ediyor. Çoruh Nehri’nin en temiz olduğu bölgeler olarak bilinen yerde hafta sonları yüzme imkanı bulanların yanı sıra piknik yapanlarında tercih ettiği yerlerden birisi haline geliyor.

Türkiye’nin batısında yağışların yoğunluğu ve sel baskınları yaşanırken, Bayburt’ta hava sıcaklıkları gündüzleri 37 derecelere çıkarak kavurucu sıcaklıklar yaşanıyor. Akşamları ise 18-20 derecelere kadar inen sıcaklıklarla birlikte serin ve yayla havasının yaşandığı bir şehir olan Bayburt, gurbetçiler için yaz tatillerini geçirebilecekleri en önemli adreslerden birisi haline gelmeye başladı.

Bu yıl özellikle yurt dışı başta olmak üzere il dışından gelen gurbetçilerin yoğunluğu il genelinde önemli bir yoğunluğun ve hareketliliğin yaşanmasına neden oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=fzkYdHhpAoE

 

 

YORUMLAR

  1. fatih dedi ki:

    ŞU MEMLEKETE BİR AKLI BAŞINDA BELEDİYE BAŞKANI GELMEDİ. ÇORUH NEHRİMİZİ BİR GÜZEL DEĞERLENDİLEMEDİK GİTTİ. ÇORUH NEHRİNİ YILDIRIM ÇAYI YAPARAK KENDİ LEHİNE DEĞERLENDİRENLER HARİÇ… BİR GÜZEL YÜZME ALANI OLUŞTURMAK BU KADAR MI ZOR…ŞEHİR PARKININ YANINA YAPILAMAZ MI? VEYA DAHA ÜSTLERDE BİR GÜZEL TABANI YUMUŞAK KUMLA KAPLANMIŞ ÇORUH NEHRİNDEN SU ALAN ANCAK ÇORUH YATAĞININ YANINDA BİR ALAN YAPILAMAZ MI…? YAPILIR TABİ Kİ, ANCAK BUNU YAPACAK KİŞİ EKSİK….

  2. bihemta dedi ki:

    yüzme imkanı mı? geçen yıl dozer su içinde dönüp durdu. bataklıktan hallice de olsa bir yüzme yeri yaptı bu sene coşkun suyla sözümona yapılan yüzme yeri de yok oldu. şuraya adam gibi bir yüzme yeri yapan olmadı ya yanarım ona. görün tunceli belediyesini de örnek alın.