Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta Kar ve Tipiden Kapanan Köy Yolları Açıldı

Bayburt’ta Kar ve Tipiden Kapanan Köy Yolları Açıldı
27 Kasım 2020 21:38
A+
A-

Bayburt İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bir hafta önce yüksek kesimlere yağan kar yağışı sonrası tipi nedeniyle Aydıntepe ilçesinde bağlı Günbuldu (Files) Köyünün yolu kapandı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgelerde İl Özel İdaresi Aydıntepe ekibi kapanan 17 kilometrelik yolu iş makineleriyle açtı. Bir hafta önce İl Özel İdare ekipleri kapanan Dumlu ve Kavlatan köy yollarında başlattığı kar temizleme çalışmaları neticesinde ulaşıma açmıştı.

Diğer taraftan Günbuldu köyünde dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Her yıl Kasım ayı sonrası kar nedeniyle yolu kapanan köylerden birisi olan Günbuldu köyünde yaşayan 30 hane ilk bahara kadar köyü terk ederek Aydıntepe ilçesine veya Bayburt’a geliyorlar. Ancak köylüler ağır kış şartları gerekçesiyle köyü terk ederken köyde tek bir aile kalıyor. Fahrettin Bayraktar eşi ve kızı şehirde evlerinin olmaması nedeniyle zor şartlarda da olsa köyde yaşamayı tercih ediyorlar. Kışın zorlu geçtiği ve kar yağışı nedeniyle yolların kapandığı köylerde tek bir aile yaşıyor olsa dahi, acil durumlarda köye ulaşmak için kilometrelerce yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılması gerekiyor.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.