Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Jandarma Teşkilatı’nın 183’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı

Bayburt’ta Jandarma Teşkilatı’nın 183’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı
14 Haziran 2022 18:49
A+
A-

Bayburt’ta Jandarma Teşkilatı’nın 183’üncü Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesindeki tören Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajının okunmasının ardından Jandarma teşkilatının tarihi anlatıldı.

Törende konuşan Vali Cüneyt Epcim, Jandarma Teşkilatı’nın özellikle son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve başta terörle mücadele operasyonları olmak üzere adli ve idari alanlarda da görevini üstün bir özveriyle yerine getirdiğini kaydetti. Bu dönüşüm ve gelişimin Türkiye’nin yükselişiyle paralel olduğunu dikkat çeken Vali Epcim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla bu atılımların devam edeceğine vurgu yaptı.  Vali Epcim, Jandarma Teşkilatı’nın bugünlere gelmesi ve terörle mücadelede konularındaki emekleri dolayısıyla da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’e teşekkür ettiğini bildirdi.

Türkiye’ye yönelik artan askeri, siyasi ve ekonomik tehditlerin bugüne kadar olduğu gibi milli birlik ve beraberlik içerisinde savuşturulacağının altını çizen Vali Epcim, “Bu mücadelenin önemli aktörlerinden Jandarma teşkilatımızın 183’üncü yıl dönümünü bu vesileyle kutluyor, tüm Jandarma personelimize görevlerinde üstün başarı diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit ise Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 183’üncü yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisinde olduklarını kaydetti. Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne Türk Milleti’nin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu bildiren Albay Yiğit, “Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Tören Jandarma Teşkilatı envanterinde yer alan ekipmanların sergilendiği stantların ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun ile kamu kurumlarının amirleri ve Jandarma personeli katıldı.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.