Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta işsizlik rakamları dikkat çekiyor

Bayburt’ta işsizlik rakamları dikkat çekiyor
20 Nisan 2022 16:10
A+
A-

Bayburt’ta resmi işsizlik verilerine göre kent nüfusunun yüzde 5’i iş aramak için İŞKUR’a müracaat ettiği görülüyor.

Resmi işsizlik verileri yüzde 5’i gösterirken işi olmadığı halde İŞKUR’a müracaat etmeyen veya iş aramaktan umudunu kesmiş gizli işsizler olarak değerlendirilenlerin sayısının ne kadar olduğu bilinmiyor.

Bayburt’ta İŞKUR verilerine göre iş aramak için müracaat edenlerin sayısı ve eğitim durumları şöyle:

İlkokul mezunu 1300 kişi

Ortaöğretim mezunu 1720 kişi

Önlisans mezunu 490 kişi

Üniversite mezunu 410 kişi

Okuryazar olarak değerlendirilen 260 kişi

Toplam kayıtlı işsiz sayısı 4180 kişi

Bayburt’ta iş arayan 4180 kişiden 2550’si erkeklerden, 1630’u ise kadınlardan oluşuyor. İşsizlik için il müdürlüğüne müracaat edenlerden 2020 ve 2021 yıllarında 1400 kişiye iş imkânı sağlanırken 2022 de ise şuana kadar 250 kişiye iş imkânı sağlanmış durumda.

 

 

YORUMLAR

  1. Hadimü'l-Kadîm dedi ki:

    Ne yazık ki bu coğrafyanın makus talihidir. Buna bir de adalet ve eşitlik, ehliyet ve liyakatin en sona bırakıldığı birtakım çevre ve zümrelerin menfaati uğruna emanetin ehline verilmesinden uzaklaşıldığı bilimsel çalışmalarla gelişim ve pozitif değişim yerine yine ufak menfaatler uğruna terk edilen fazilet ve felah, dinamizmin sağlayıcısı gençliği ve coğrafyayı fakirliğe geri kalmışlığa itmektedir. Kaderini burada tayin etme potansiyeline vakıf olamayanlar da göç etmektedir. Bu bugün yalnız bu lokasyonun değil bütün ülkenin istikbal sancısı haline gelmiştir. Makro boyutta servet korunumu ve artırma (biriktirme) derdinde olanlar da ayrı bir ahlaki problemin vücuda gelmiş halidir. Kullanılmayan paranın sahibine dahi faydası yoktur. Devlet işleri hatır ve gönül mevzuatıyla yürümez orda yalnız hakikat akçesi geçer. Bir şeylerin düzelmesini murad etmek için önce toplumsal öz eleştiri (nefsi muhakeme) gerekir. Bunu ıskalayan toplumlar faziletli olmaktan uzaktır ve medeniyet kuramazlar. Saadet, kapitalist, emperyalist, sosyalist, komünist vs. olmaktan daha kıymetlidir ‘keşke bilselerdi’. Hasılı sorunların etkin çözümü için silkelenip yeniden dirilmek için sonradan acı ilaçlara mahkûm olmamak için mâ kablinde acı eleştiriyi kendimize yöneltmek gerekir. Umera ve ulema gidişatın vebalini üstlenmiştir tekliften kaçış yoktur. Allah ifsad edenleri değil imar ıslah tamir edenleri sever. Her işimiz her fikrimiz yüce olana muttali olabilmek için çaba göstermek olmalıdır. Ucuz gayeler sığ tartışmalar ve ruhu olmayan ibadat kişiye ve topluma fayda vermez. Bu memleket hepimizin, değerlerimizin bizlere yüklediği sorumluluklar ancak şuur ile dirilebilir. Milletimin dünya ve ahiret selametini mezelletin seri defini rabbimden niyaz ediyorum.

  2. Kübra dedi ki:

    Ona işsizlik rakamları demiyelim .Ona Bayburt’ta tanıdığı olmayıp torpil yaptiramadigi için alinmayanlar sayısı demek daha doğru. Okadar çaba harcıyorum emek veriyorum ama emek vermeyenler sadece dayısı amcası olanlar işe girebiliyor.

    1. hasan dedi ki:

      Rabbim cabalarinın karşılığını versin.eger iman eder gibi inanirsanda verir.dediklerinede aynen katilıyorum.siz bu yollara icbar etmeyin.kazanciniz ak/pak bereketli olur.kul hakkinada girmemis olursunuz.