Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta İlk Kez Organik Hasat Şenliği Düzenlendi

Bayburt’ta İlk Kez Organik Hasat Şenliği Düzenlendi
1 Eylül 2018 23:40
A+
A-

Bayburt’ta, Aşağı Çoruh Vadisi’ndeki Organik Ürünler Hasat Şenliği düzenlendi. 

Bayburt Valiliğinin katkılarıyla, İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Hasat Şenliğinde bisiklet ve rafting yarışmaları düzenlendi. Köylerde hasat edilen ürünler, stantlarda tanıtıldı. Stantlarda kavun, karpuz ve organik domates sergilendi.  

Aşağı Çoruh Vadisi Organik Ürünler Hasat Şenliği’ne Bayburt Üniversitesi de ürettiği ürünlerle katıldı. 

Doç. Dr. Ümmü Gülsüm Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Erdoğan ve Ehram Ustası Sevim Ataner, Bayburt Üniversitesi standında sergilenen ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Çok sayıda standın açıldığı Şenlikte, üniversite tarafından üretilen bal, yumurta, fasulye, patates ve ehram ürünleri yer aldı.  

Şenlik açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, organik tarıma hizmet için Ziraat Odası ile anlaşmalı olarak toprak analizleri yaptıklarını belirterek, köylülerin ve çiftçilerin yanında olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Coşkun ayrıca, Şenliğin geleneksel hale gelmesini temenni ederek, Vali Pehlivan’a teşekkürlerini iletti. Açılış töreni sonrasında il erkanı üniversitenin standını gezdi.  

Şenliğe Bayburt Milletvekili Fettani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Tarım İl Müdürü Abdülkadir Karabulut, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, bazı kamu kurum müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.