SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Bayburt’ta ilk defa muz yetiştirildi

Bayburt’ta ilk defa muz yetiştirildi

Yayınlanma:
Güncellenme:
Bayburt’ta ilk defa muz yetiştirildi

Bayburt şehir merkezinde işyerinde saksıda büyütülen Anamur Muz fidanı meyvesini vermeye başladı ve Bayburt’ta ilk defa muz yetiştirildi.

Bayburt’ta muhasebecilik yapan İbrahim Aydın kendi işyerinde yetiştirdiği muzla Bayburt’ta bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Yetiştirdiği muz konusunda açıklama yapan Aydın, “ Yaklaşık 2 yıl önce bir arkadaşımıza Antalya’dan muz fidanı siparişi verdik. Anamur Muz fidesini aldığımız yerdeki satıcı fidanın Bayburt’a gönderileceğini öğrenince inanamamış ve Bayburt’ta muz yetişir mi diye dalga geçmiş. Fidon geldiğinde küçük bir görüntüsü vardı. Saksı içerisine dikimini yaparak işyerimizde büyütmeye başladık. Bol su isteyen ve geceleri en az 10 derece ısının altına düşmeyen bir ortamda yetişmesi gerekiyor. 2.5 yıl sununda yaklaşık 15 gün önce yaprak açan bölümünden 3 renk çiçek açtıktan sonra muzlar büyümeye başladı. Bunlar bir süre sonra büyüyecek ve tahminen 20 kilo kadar muz alma imkânı olacak. Eskiden Bayburt’ta kavak ve söğütten başka ağaç yetişmez derlerdi.  Zamanla değişik ağaçlar dikilip onların burada yetiştiğini görünce insanlar bu kez inanmaya ve değişik ürünleri yetiştirmeye başladılar. Bende değişiklik olsun diye muz, zeytin gibi fidanları getirip büyütmeye başladım. Bu işe biraz merakı olan birisiyim. Bundan sonra Ananas ve Avakado yetiştirmeyi deneyeceğim ”dedi.

Bayburt’ta iklim şartlarında muz yetiştirmenin mümkün olmadığı biliniyor olsa da, İbrahim Aydın’ın azmi sonrasında muz yetiştirmiş olması belki de seralarda muz üretiminin denenmesini teşvik edecektir.  

 

 

İlgili Haberler