Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Hüsn-İ Hat Müzesi açıldı

Bayburt’ta Hüsn-İ Hat Müzesi açıldı
22 Temmuz 2022 21:51
A+
A-

Türk dünyasının ortak değeri Dede Korkut adına Bayburt Belediyesi organizasyonuyla bu yıl 26. sı düzenlenen Bayburt Dede Korkut Uluslararası 26. Kültür ve Sanat Şölenleri beşinci gün programlarıyla devam ediyor.  

Etkinlikler kapsamında Bayburt Belediyesi Hattat Şair Ahmet Revayi Hüsn-i Hat Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Müze açılışında konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci şu şekilde bilgi aktardı:

“Bugün burada Bayburt Belediyesi olarak bir çalışmayı birlikte paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayburtlu Şair Zihni Efendi mahdumu hattat şair Ahmed Revayi Efendi adına Belediyemizin açacağı hat sanatları müzesi için bulunuyoruz. Şuan içerisinde bulunduğumuz Tuzcuzade Mahallesi Kutluerler Konağı 152 metrekare kapalı alana sahiptir.  11 Ekim 2018 tarihinde kamulaştırılarak 2022 yılında gerekli düzenlemeler ve restorasyonu tarafımızdan yapılarak müze haline getirdik.

Bugün açılışını yapacağımız sergide ise hemşehrimiz Ahmet Memoğlu, Hattat Mahmut Şahin, Hüseyin Sert, Muhammed İkbal Gürpınar hocalarımızın sanatçı arkadaşları ve talebeleri tarafından müzemizin kuruluşu için 150 eser hediye edilmiştir.

Bu vesile ile Bayburt Belediyesi Kutluerler Konaklarının müze haline getirilmesinde emeği geçen Ahmet Memoğlu, Mahmut Şahin, Hüseyin Sert, Muhammed İkbal Gürpınar Beylere ve öğrencilerine ayrıca belediyemiz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, Müzemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah bu müzemizle beraber hemen yanında bulunan diğer bölüm de müze niteliği taşıyacak geleneksel bir Bayburt evli yapacağız. Gelecek kuşaklara kültürümüz aktarmak adına bu çalışmalarımıza ışık tutacaktır.”

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise geleneksel tür sanatları içerisinde hat sanatının çok özel bir yeri olduğunu belirterek, “Geçmişte Bayburt’ta hat sanatına gönül vermiş insanların olduğunu Belediye Başkanımız tespit etti. Onunla ilgili de bir çalışmayı burada yaptı. Bayburt Belediyemize bu önemli çalışmayı gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından müzenin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi ilgiyle gezen Vali Epcim, Başkan Pekmezci, protokol üyeleri ve vatandaşlar, eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldılar.

Serginin gezilmesinden sonra Hattat Mahmut Şahin Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye günün anısına isminin yer aldığı hat sanatıyla yazılan çalışmayı takdim etti.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    BENDE ARADA SIRADA GİDİYORUM. TAVSİYE HERKESE….