Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt’ta HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremiyor

Bayburt’ta HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremiyor
1 Ekim 2020 15:58 | Son Güncellenme: 1 Ekim 2020 15:59
A+
A-

Bayburt’ta vatandaşlar HES kodu sorgulamasından geçmeden kamu kurumlarında işlem yaptıramıyorlar.

23 Eylül 2020 itibariyle, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılmasına karar verilmişti.

Bayburt’ta birçok kamu kurumunun bir arada olduğu binalardan birisi olan yeni valilik binasında işlen yaptırmak isteyen vatandaşlar bina girişinde HES kodu sorgulamasından geçmek mecburiyetinde kalıyor. HES kodu sorgulamasında koronavirüs pozitif hasta olduğu belirlenen olursa bekletilerek sorgulamayı yapanlar tarafından il sağlık müdürlüğü ile iletişime geçiliyor ve kişi hakkında bilgi isteniyor. Sorgulamada sorun olmayanlar ise istedikleri kuruma gidebiliyorlar. Bu uygulama il genelinde bütün kamu kurumlarında özenle uygulanıyor.

Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı, 30 Eylül tarihinde 81 il valiliğine ‘Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama’ ve ‘Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu’ konulu iki ayrı genelge gönderdi.

Valiliklere gönderilen genelgelerde, korona virüs salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesinin üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biri olduğu vurgulanıyor. Bu doğrultuda bulaşma riskinin azaltılması ve hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarını temin edilmesi amaçlanıyor.

Bayburt’ta şehir içi toplu ulaşım ve konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu uygulaması ne şekilde ve nasıl gerçekleşecek önümüzdeki günlerde netlik kazanmış olacak.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES Kodu İşlemleri’ bölümüne girilir ‘HES Kodu Oluştur’ butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

E-devlet üzerinden HES kodu alma

e-Devlet üzerinden HES Kodu araması yapılır. Açılan sayfada Yeni HES Kodu butonuna tıklanır. HES Kodunun üretileceği kişi seçimi yapılarak devam edilir. HES Kodunun ismi ve geçerlilik süresi belirlenir. HES Kodu oluşturma işlemi tamamlanır. 

SMS ile HES kodu alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.