Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Hak Sahiplerinden Kentsel Dönüşüm Tepkisi…

Bayburt’ta Hak Sahiplerinden Kentsel Dönüşüm Tepkisi…
17 Mart 2018 22:48 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2018 00:30
A+
A-

Bayburt Genç Osman Mahallesi eski sanayi bölgesinde TOKi tarafında yapılması düşünülen kentsel dönüşüm için başlatılan görüşmelerinden memnun olmayan hak sahipleri tepkilerini dile getirdi. 

Bayburt’ta son on yıl içerisinde değişik zamanlarda gündeme gelen ama bir türlü ilerleme kaydedilmeyen eski sanayi sitesinde düşünülen kentsel dönüşüm çalışmaları son bir ay içerisinde yoğunluk kazanmış durumda. TOKİ tarafından şehir merkezinde oluşturulan irtibat bürosunda hak sahipleriyle yapılan görüşmeler sonrası ev veya işyeri olanlar kendilerine teklif edilen miktarlar için mağdur edildiklerini dile getirdiler. 

Esnaf kahvesinde bir araya gelerek düşüncelerini kamera karşısında anlatan hak sahiplerinin ifadelerine bakıldığında, TOKİ tarafından kendi yerlerine biçilen değerlerin çok düşük olduğunu bu nedenle mağdur duruma düşmek istemediklerini dile getirirken, yerlerinin gerçek değerlerinin verilmesini aksi takdirde imar planı değişliği yapılarak yerlerini kendilerinin yapmasını istiyorlar. Bunun dışında bir çok kişi ise devletin yerlerini kamulaştırarak sorunu çözmesini talep ediyorlar. 

Bir çok alternatifin sunulduğu konuşmalarda, muhatap olarak karşılarında TOKİ değil öncelikle yerel yöneticilerin ve siyasilerin olması gerektiğinin altını çizen hak sahipleri, şehrin güzelleşmesini kendilerinin de istediğini belirterek, amaç şehrin güzelleşmesi ise  TOKİ’nin o zaman Zahit Mahallesinden başlaması gerektiğini söylüyorlar. Bazı hak sahipleri ise bu işin gerçekleşmeyeceğine inandığını sadece bu konuda hak sahiplerinin tepkilerini öğrenmek için böyle bir yola gidildiğine dikkat çekiyorlar.  

Bir çok çarpıcı açıklamaların yapıldığı ve kendi yerlerinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm için vatandaşların düşüncelerini aktardıkları konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qY3QaqLxor4

 

 

YORUMLAR

  1. Unutulmaz dedi ki:

    Arkadaşlar Toki tarafından yapılan teklif çok saçma İnsanları bukadar ezmeye ne hakkınız var resmen deniliyorki malınızı hibe edin ama bunun bir ortak yönü olması lazım İnsanları bukadar niye eziyorsunuz tabiki malsahipleri olarak bizde bayburta güzel birşeyler yapılsın isteriz ama adil olması lazım verilen teklifin en az ama en az yüzde elli üstüne koyulması lazım oda az oluyor ama Bayburt için olabilir saygılar.

  2. İsmail dedi ki:

    Sayın bakan millet vk ve sayın bld bşk. mete bey yapacağınız düzenleme ile Baybur a yeni bir vizyon kazamdırmak ise bu işe öncelikle odaklanmak lazım proje lazım kısaca iyi bir çalışmak lazım ordaki esnafı üretkenlikten kısırlaştırmamak lazım zanet Baybur ta esnaf küçülmüş durumda imkanlarıvarken imkansızlaştırmayalım .Ben beklerdimki o esnafı iyi bir şekilde memnun ederek onlara daha büyük hedefler sunmak Bayburt un geleceği için onlara destek olmak. Ben inanıyorumki düzenlemelerinizi daha sağlıklı daha güçlü ve daha iyi projeler sunmak Kaçtane ureten esnaf kaldı çok az onlarıda elinizden kaçırmayın yatırımlarını ve birikimlerini ellerinden almayın.Hedeflerini büyütün imkanlar sunun ki onlarda daha azimle şevkle heyecanla Bayburt tumuza hizmet etsinler Yeni genç nesil büyüyor iş imkansızlıklarından dolayı veya işini daha büyütmek için yaşam kalitesini düşündüğü için imkanlar sunun Bayburt tumuza hizmet etmek istiyorsanız vesselam .Saygılarımla İ.Abidinoğlu.

  3. emre dedi ki:

    neden toki bu fiyatların yüzde elli fazlasıyla zaten müteahhitler oraları yapar 20 yıldır mağdur edilen sanayi sakinleri yeniden bir maceraya sürükleniyor hani karasakal,veysel, zahit mahallesi yapılacaktı bırakın boş şeylerle uğraşmayı şehrin sülületini bozan yerleri yapın sanayide yeri olanlara imar verin onlar zaten yerlerini yaparlar siz merak etmeyin.

  4. metin dedi ki:

    Herkes aynı şeyden rahatsız yeteri kadar değer verilmediğinden bence 60 metre kare yerlere iyi fiyat verilmiş çünkü zaten onlarda duran yok ama 100 metre ve üzeri fiyatlar düşük verilen fiyatların yüzde 50 daha artırılırsa anlaşma olur vatandaşlar diyorki serbest bıraksınlar herkes yerini yandakilerle anlaşsın yapsın kaç seneye anlaşma olacak 50 sene bekleriz kimse anlaşamaz bence fiyatları yükselterek veya herkesin olan yerini yapıp vermekten başka çare yok aksi taktirde ordaki kötü yapılaşma devam eder kimsede anlaşamaz sayın bakanım fiyatları yükselterek çözüm olur buda sizin elinizde bayburt güzel görünüme kavuşturulması lazım çözüm sizde bu sene bitmeli rize nin bir bölümü yıkılıp yapılıyor gemlik yıkılıp başka yere taşınıyor bizim eski sanayi dediğimiz ter bunların yanında neki bir blok bile olmaz acil çözüm bekliyoruz madğdur etmeden sayın bakanım size güveniyoruz

  5. Kürşat dedi ki:

    fahrettin abim zahit mahallesine yönlendiriyorsun zahit dekilerine fazla mı ücret ödenecek.abi dogru söylüyorsun bizi bize bıraksınlar bizler ev lerimizi yaparız. ruhsatlarımızı açsınlar ruhsat acıldımı ben evimi yapmaya hazırım . zahit mahallesindeki evler arsalar hastanenin ordaki arsalardan degersizmi .ben 5dk saathane ye iniyorum.bırakın zahidinde yakasını imara açsınlar herkez yerini yapsın.bir kaç sene önce tokinin agzına tat verdiler bayburt da.belediyeye sesleniyorum yakın illerimizde belediyeler nasıl hizmet ediyorsa sizlerde öyle himet edin imarda.millete imkan tanıyın en basit yanı başımızda gümüşhane den örnek alın dagların tepelerine evler yapılıyor bayburt belediyesi insanlara imkan tanıyın biraz az para alın millet bayburt dan göç etmesin burda kalsın ondan sonrada nufus yükseltmek için diger yöntemlere düşmeyin. gecici çözümler yapmayın kalıcı önlemler alın.BAYBURT DU tokiye peşkeş çekmeyin.bi abimizde şöyle diyiyor bayburtda yaşadıgımız için zaten fedakarlık ediyorum yanlışmı.sıkıntılar içinde yaşadıgımızı ifade ediyor.bence dogru söylüyor.saygılarımla