Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Gez Köyü Göletinde İçler Acısı Görüntüler

Bayburt’ta Gez Köyü Göletinde İçler Acısı Görüntüler
4 Ağustos 2019 23:33
A+
A-

Bayburt il merkezine 10 kilometre mesafede olan Gez Köyü Sulama Göletinin etrafında bulunan dağ evi başta olmak üzere kamelya ve çeşmenin görüntüleri içler acısı hale gelmiş.   

Gez Köyü Göletinin etrafında 2011 yılında binlerce fidan dikimi gerçekleşmiş ve mesire alanı olarak dönemin Valisi Kerem Al tarafından tarım alanlarının sulanmasının yanı sıra  vatandaşların mesire alanı olarak kullanabilmeleri amacıyla açılış töreni düzenlenmişti. 

İl merkezine yakın olması, doğal güzelliği, temiz havası ve 35 bin metreküp su kapasiteli Göleti ve manzarası ile önemli bir mesire alanına sahip olan mekan, aradan geçen süre içerisinde bakımsız kalması ve insanların hor kullanması sonucu tahribata uğramış ve mesire alanı özelliğinin tamamen kaybetmiş durumda. 

Dağ evinin içerisindeki mekanların büyük bir bölümüm tahrip edilmiş, etrafındaki çöpler çevreye yayılmış, kamelya tamamen kırılmış ve kullanılmaz duruma gelmiş. Bayburt taşından yapılmış çeşmenin taşları ve musluğu tahrip idilmiş. Gölet içerisinde bulunan binlerce balık yiyecek bulmakta zorluk çeker hale gelmiş. 

Bütün bu olumsuzlukların yaşandığı Gez Köyü Göleti ve mesire alanına yapılan yatırımın ne hale geldiği görüntülere yansımış halde. Bu olumsuz görüntülere sebep olan insanların vicdanlarını sorgulaması ve sorumlu olan yetkililerin ise sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=dR4QmZfvofo

 

 

YORUMLAR

  1. bayburt lu dedi ki:

    Yapanlar ne güzel yapmış. Ama görgüsüz ziyaretçiler bu hale getirmiş. Kullanmasını bilmeyen cahil insanlar. Sırakayalar şelalesinde de durum aynı. ortalık çer çöp. bunları da yapanlar ziyaretçiler. Eğitim de boş bence. Önce vicdan lazım.

  2. Bayburt ahalisi dedi ki:

    Neden yapıldı ise yapıldı..Göletin yanında birileri düşünmüş, milletin faydalanması için yapmış… Kendine Millet diyen birileri de çıkmış mahvetmiş… UTANMAK LAZIM UTANMAK…

  3. bihemta dedi ki:

    burasını kim ne amaçla yaptırdı ve ne amaçla kullandı asıl onu haber yapmak lazım. devletin paralarını kim şahsi sefası uğruna çarçur etti biraz da onu haber yapın.

  4. Hakan dedi ki:

    Egitim sart dedikleri bu olsa gerek!.. Telefon kulübelerinin yakildigini, cocuk parklarindaki oyuncaklarin parcalandigina sahit olduk defalarca. Bu nasil bir cahilliktir anlamak mümkün degil!

  5. ahi dedi ki:

    muhtar ne iş yapar köyda insan yaşamıyor galiba işte devletin boşa yaptığı yatırımlardan biri sırf o köya yapıldı bizim köyede yapılsın diye milyonlarca para harcadılar bu göletler ne işe yarar dünya para harcayıpta su tutmayan göletlerde var köylerde bunların hepsinin hesabı sorulmalı sebep olanlardan

  6. Beşir dedi ki:

    Köyün muhtarı ile gezmenizi isterdim

  7. atilla dedi ki:

    yapmak değil sahip çıkmak önemli. yazık gühan