Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Ekoköy projesinde seraların yapımı tamamlandı

Bayburt’ta Ekoköy projesinde seraların yapımı tamamlandı
2 Ocak 2023 19:31
A+
A-

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Ekoköy Projesinde 56 dekarlık alanda 22 seranın yapımı tamamlandı.

2023 yılının Ocak ayında havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bayburt’ta Ekoköy alanında yer yer çalışmalar hala devam ediyor.

Yaz sezonuna hazırlanan bağcılar kendilerine tahsis edilen 21 metrekarelik konteynerlar ve 108 metrekarelik seralardaki eksiklikleri tamamlamaya çalışıyorlar.

Bayburt kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta 56 dekarlık  bir arazi üzerinde yapılan  Ekoköy tamamlandığında şehir merkezindeki bağcıların üretecekleri çeşitli organik sebzeler yaz sezonu boyunca Bayburtluların sofralarında yerlerini almış olacak.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hamit dedi ki:

    Bunlar sera değil. Yüksek plastik tunellerdir. Seralar; ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri olan yapılardır. Bunlar ile baharda fide üretimi sağlanır. Ayrıca üretim bunlarla yapılacaksa ilk bahar erken donlarından ve sonbahar geç donlarından ürünleri yinede korur fikredip hayata gecirenleri tebrik ediyorum.

  2. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    Bayburt’umuzda güneş var, ama soğuk da var. Sera işi için ısı da önemli ısıyı temin edebilirseniz ki (Bayburt’ta termal enerji yok, sanırım doğalgaz da maliyet yüksek olur) bu teknoloji ile olur . Böyle bir teknoloji var ise sera üretimi Bayburt ekonomisi için önemli bir kazanım olur. Gayretleri önemli buluyorum. İnsan aklına yani teknolojiye her zaman güvenirim ve önemli bulurum. Ne güzel söz var; Kaybedince vazgeçme . Zira vazgeçersen kaybedersin.