Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta Eko-Köy Projesi Hayata Geçiyor

Bayburt’ta Eko-Köy Projesi Hayata Geçiyor
18 Ocak 2022 22:31 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2022 23:19
A+
A-

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürü tarafından projelendirilen ve önemli bir hizmet olarak değerlendirilen “Bayburt Eko-Köy Projesi”nin hayata geçmesi için imzalar atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan ve Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan “Bayburt Eko-Köy Projesi”nin üretim sözleşmesi imzalandı.

Eko Köy projesiyle eldeki küçük kaynakların bir araya getirilerek üretim yapılması, dezavantajlı üreticilerin gelir seviyelerinin artırılması, daha verimli üretim yapmalarının sağlanması ve Bayburt’ta atalık tohumdan üretilen domates, fasulye, tarhun ve lahana gibi ürünlerin üretiminin ekonomik değere sahip bir faaliyete dönüştürülmesi hedefleniyor. Belirlenen alanda başlangıç için 21 adet konteynır ile 21 adet sera kurulumu gerçekleştirilerek modern bir üretim tesisi oluşturulacak.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bayburt ilinde uzun yıllardır bağcılar diye bilinen sebze yetiştiriciliği yapan ve Bağcılar Derneği üyesi olan 20 üretici ile İl Müdürlüğü arasında üretim sözleşmesi imzalandı. Merkeze bağlı Yeşilyurt (Manastır) köyü sınırları içinde bulunan yaklaşık 55 dekar alanda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından daha önce parselasyon çalışması tamamlanmış olan üretim alanlarının üreticilere tahsis işlemleri gerçekleştirildi.

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, üretim yapacak olan 20 sebze üreticisi  üretimlerini devam ettikleri sürece, İl Müdürlüğü olarak kendilerine her zaman destek olacaklarını ifade etti.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. METİN Sekmen dedi ki:

    Sebze yetiştirici hemşehrilerimize hayırlı uğurlu ve bereketli kazançlar diliyorum Allah cc yar ve yardımcıları olsun inşallah